måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Förvärvades av Arc – så gick 2022 för Blck

Publicerad: 4 september 2023, 09:15

Lotta Hård, Mattias Olofsson, Cecilia Falk och Claes Carnefeldt.

Foto: Press

I juni 2022 stod det klart - Blck Communication blir en del av byrånätverket Arc. Här är alla siffror från 2022.

Ämnen i artikeln:

Blck CommunicationArcBokslut

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Blck har under 2022 fortsatt öka sin byråintäkt och omsättning, som nu landar på 29,7 respektive 74,3 miljoner kronor. Rörelseresultatet är fortsatt positivt och ökar även det, från 5,8 till 7,8 miljoner kronor för helåret.

Blck jobbar bland annat med Halebop, Ahlsell, Samsung och Allente, som man nyligen släppt första kampanjen för.

Under året blev Blck en del av byrånätverket Arc, som i övrigt består av byråer som Cupole, Kurppa Hosk och Mission Anew.

– År 2022 var ett spännande år – vi gjorde inte bara ett bra år rent finansiellt, vi hittade också vår framtida partner i Arc, vilket har förstärkt oss ytterligare på marknaden, säger Cecilia Falk, vd på Blck och partner på Arc.

– Med Arc har vi fått en större kontext, en fantastisk infrastruktur och framförallt ett djup i kompetensen med våra systerbolag. Vi jobbar tätt tillsammans och kan skräddarsy team och kompetenser efter vad uppdragen kräver.

Att ingå i Arc har också lett till att byrån kan erbjuda en annan helhet till kunderna, något som Cecilia Falk menar har drivit på den finansiella utvecklingen.

– Utmaningarna är framförallt kopplade till att integrera in i en ny bolagsgrupp såklart. Det kan vara tidskrävande i stunden, men långsiktigt oerhört värdefullt, säger hon.

– Första halvåret 2023 har öppnat mycket bra och vi möter våra prognoser. Vi har startat flera nya kundsamarbeten och håller en stabil nivå med våra övriga långsiktiga kunder. Däremot är vi oerhört ödmjuka inför läget på marknaden och är medvetna om att många kunder står inför osäkerhet och eventuellt minskade budgetar. Vi försöker ha örat mot rälsen så långt det går och anpassa oss efter marknadens svängningar.

Nyckeltal 2022 (2021)

Omsättning: 74,3 mkr (61,9)
Rörelseresultat: 7,8 mkr (5,8)
Byråintäkt: 29,7 mkr (28,9)
Rörelsemarginal: 26 procent (20)
Antal anställda: 19 (18)
Soliditet: 63 procent (40)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev