Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fotbollsparet blir Unicef-ambassadörer

Publicerad: 5 maj 2020, 11:06

Foto: Melker Dahlstrand

Victor och Maja Nilsson Lindelöf ska öka medvetenheten om Unicefs arbete för att stärka barns rättigheter.


Ämnen i artikeln:

Unicef

Som mittback i såväl Manchester United som landslaget är Victor Nilsson Lindelöf en av Sveriges största fotbollsprofiler. De två senaste åren har han prisats som Sveriges bästa fotbollsspelare. Parallellt med hans karriär har flickvännen Maja Nilsson Lindelöf växt ut till en frispråkig influencer med hundratusentals följare i sociala medier. Framöver kommer de två att som Unicef-ambassadörer jobba för att uppmärksamma organisationens arbete för att stärka barns rättigheter i Sverige. De kommer även att synliggöra Unicefs katastrofinsatser med fokus på att fler barn ska få tillgång till utbildning.

– Vi är så stolta över att numera få presentera oss som ambassadörer för Unicef Sverige. Vi har länge varit Världsföräldrar men att nu få lära sig ännu mer och sprida Unicefs viktiga frågor känns så viktigt och stort, säger Maja och Victor Nilsson Lindelöf.

– Jag hoppas att vi, genom våra sociala kanaler, kan hjälpa till att nå ut till nya målgrupper för Unicef, fortsätter Maja.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Unicef

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.