söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Friends Agenda omsätter 30 miljoner med tio anställda

Publicerad: 25 juli 2023, 12:29

Sibel Wolff, vd Friends Agenda.

Foto: Mats Lefvert

Under 2022 ökade Friends Agenda sin omsättning med nästan 70 procent.

Ämnen i artikeln:

BokslutKommunikation

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Under 2022 ökade Friends Agenda sin omsättning med tolv miljoner, från 17,7 miljoner till 29,7 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på 4,6 miljoner (3,3), en ökning med 1,3 miljoner. Antalet anställda ökade från fem till tio stycken och en utdelning på 3,3 miljoner kronor gjordes till aktieägarna.

I årsredovisningen skriver man:

”Den stora omsättningsökningen förklaras främst av att vi i allt större utsträckning agerat samordnande byrå åt våra kunder, vilket innebär att vi även haft större inköp för kunders räkning när det gäller reklamproduktion och medieköp”.

I ett mail till Resumé förtydligar vd Sibel Wolff att den höga omsättningen även påverkas av konsulter som arbetar i egna bolag, som inte framgår i årsredovisningen.

”Vi är tre partners, fullt aktiva konsulter i Friends Agenda, som är anställda i Friends Agenda Holding AB. Det bolaget äger i sin tur majoriteten av aktierna i Friends Agenda AB. Vi har dessutom en del underkonsulter som arbetar i egna bolag och som bidrar till omsättningen.  Så det är fler konsulter som bidrar till omsättningen än vad som framgår av årsredovisningen”, skriver hon.

Under 2022 fick man bland annat Uppsala universitet, Evidia och Tiktok som nya kunder.

Redan 2021 visade Friends Agenda en hög omsättningsökning.

– Vi siktar på att öka omsättningen ytterligare, nya kolleger är på väg in, och målet är att behålla samma lönsamhet som 2021, sa Sibel Wolff till Resumé förra sommaren.

Nyckeltal 2022 (2021)

Omsättning: 29,7 Mkr (17,7)
Rörelseresultat: 4,6 Mkr (3,3)
Soliditet: 28 procent (38)
Antal anställda: 10 (5)
Utdelning: 3,3 Mkr (2,4)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev