Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fröjd ökar omsättningen – här är bokslutssiffrorna

Publicerad: 22 juni 2022, 07:55

Jessica Kardemark, vice vd, Oskar Sparreljung, vd, och Axel Bendrik, styrelseordförande.

Foto: Pressbild

Fröjds bokslutsresultat visar starka siffror. Omsättningen har ökat med 23 procent, och rörelseresultatet med över 80 procent.


Ämnen i artikeln:

BokslutFröjd

Fröjd Interactive ökade under 2021 såväl omsättning som rörelseresultat och byråintäkt. Omsättningen landade till slut på 48,2 miljoner kronor (39 mkr), en ökning med 23 procent. Rörelseresultatet ökade med 82 procent till 6,2 miljoner kronor. 

– Vi är stolta över att vi håller i våra starka resultat över tid. Det skapar ett lugn samtidigt som det blir en motor i vår tillväxt. Det finns en trygghet i vår arbetsmodell som både kunder och medarbetare trivs i, vilket gör att vi kan takta på med rätt fokus om dagarna, säger Oskar Sparreljung, vd på Fröjd sedan augusti 2021, då Axel Bendrik lämnade vd-rollen och i stället blev styrelseordförande.

Fröjd har vuxit till 45 anställda och har vunnit flera nya kunder; bland andra Friluftsfrämjandet, Transportföretagen, Jämtkraft och Telia, under året.

Man gjorde också en utdelning på 2,5 miljoner kronor till moderbolaget, och bolagets soliditet ligger på 26 procent, något lägre än föregående års 32 procent.

Nyckeltal 2021 (2020)

Omsättning: 48,2 mkr (39 mkr)

Rörelseresultat: 6,2 mkr (3,4 mkr)

Byråintäkt: 40 mkr (35,3 mkr)

Rörelsemarginal: 15 procent (10 procent)

Medelantal anställda: 34 (33)

Utdelning: 2,5 mkr 

Soliditet: 26 procent (32 procent)

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

BokslutFröjd

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.