Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fyra får lämna Forsman & Bodenfors

Publicerad: 27 januari 2020, 10:52

Forsman & Bodenfors tvingas säga upp personal på grund av arbetsbrist.


Ämnen i artikeln:

Forsman & BodenforsReklambyråer

I slutet av året rapporterade Forsman & Bodenfors att Forsman & Bodenfors gör sig av med åtta tjänster som tidigare har varit knutna till det nedlagda varumärket F&B Factory.
Nu får ytterligare fyra personer lämna Forsman & Bodenfors på grund av arbetsbrist, det bekräftar byrån i ett mejl till Resumé. 

I slutet av sommaren 2019 meddelade Forsman & Bodenfors uppdelningen mellandela upp sin svenska verksamhet i två – en reklambyråavdelning och en med ett erbjudande inom  content, produktion och media. Samtidigt valde man att lägga ned varumärkena F&B Factory, som var reklambyråns produktionsbyrå och F&B Studios.

F&B Factory hade då dragits med stora förluster (-7,1 miljoner under 2018).

I en intervju med Resumé i samband med varslet i december sade Forsman & Bodenfors vd Silla Levin att ledningen gör att byrån behöver anpassa sig när kunder förändrar uppdrag. 

I bokslutet för helåret 2018 minskade Forsman & Bodenfors, inklusive de sex dotterbolagen, omsättningen med 5 procent till 696 miljoner kronor. Även byråintäkten minskade marginellt med en procent till 399 miljoner kronor. Rörelseresultatet backade för andra året i rad från 60 till 32 miljoner kronor. Marginal på byråintäkten fastställs till 8 procent.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.