torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Gamingbyrån tillväxtexploderar och tar in investerare

Publicerad: 13 mars 2023, 10:05

Kunal Chopra och John Uggla, grundare av Frame.

Foto: Pressbild

Byrån specialiserad på gamingmarknaden, Frame, tredubblad sin omsättning och har tar in nytt kapital: ”Exploderat de senaste åren”.

Ämnen i artikeln:

E-sportByråerGamingAffärerNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Efter det första verksamhetåret levererar gamingbyrån Frame resultatet, och slår sina egna förväntningar. I ett pressmeddelande skriver de att de tredubblar sin omsättning och gör ett positivt rörelseresultat.

Nu tar de dessutom in investerare som går in med tre miljoner i byrån. Nu ansluter sig investerarna Daniel Rapp och Magnus Rapp, samt den tidigare världsmästaren i e-sporttiteln Dota2 Joakim ”Akke” Akterhall, på ägarlistan.

– När jag fick höra om Frame och deras verksamhet såg jag direkt en stor potential och är väldigt glad över att fått chans att investera i bolaget. Min tidigare erfarenhet som e-sportsproffs ihop med min vana av att driva startups tror jag blir ett bra bidrag till Frames fortsatta framgång, säger han.

LÄS OCKSÅ: ”Vi är den första fullservicebyrån för enbart esport och gaming i Norden” 

– Vi är otroligt stolta över att både ha fått in kapital samt namnkunniga investerare i vårt bolag. Nu kan vi fortsätta expandera för att hantera den enorma efterfrågan, säger John Uggla medgrundare av Frame, i ett pressmeddelande.

Dessutom menar bolaget att de når den omtalade konsumentgruppen Gen Z:

– 87 procent av gen Z identifierar sig om gamers eller konsumerar innehåll från gamingvärlden. Ska du vara relevant måste du ha en strategi för detta område och det är inte någon din vanliga byrå generellt är experter på, säger Frames medgrundare, Kunal Chopra och fortsätter:

– Trycket på brands att nå gamingmålgruppen har exploderat de senaste åren. Det går inte längre för varumärken att stå utanför när företag som MasterCard, Audi och Gucci investerar tungt.

LÄS OCKSÅ: Fyllde kyrkotaket med demoner: ”Vildaste briefen jag någonsin sett”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev