Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Geelmuyden Kieses nya ägare vill satsa på svenska marknaden

Publicerad: 13 september 2021, 08:37

Simon Wallin, svensk vd och managing partner på Geelmuyden Kiese.

Geelmuyden Kiese får två nya ägare, Jonatan Fægri och Lars Erik Grønntun. Det kommer bland annat leda till större satsningar på Stockholm och den svenska marknaden, säger byråns svenska vd Simon Wallin.


Ämnen i artikeln:

Geelmuyden Kiese

Försäljningen av Geelmuyden Kiese blev klar i fredags. Grundaren av byrån, Hans Geelmuyden, tjänar enligt norska Dagens Näringsliv omkring 40 miljoner på affären. Jonatan Fægri och Lars Erik Grønntun, har lång erfarenhet av kommunikationsbranschen, bland annat från Hill+Knowlton Strategies. De blir majoritetsägare.

Enligt Simon Wallin, vd och managing partner i Sverige, har försäljningen planerats under en längre tid. 

– Hans (Geelmuyden, reds.anm.) har i de norska årsberättelserna varit öppen med att han vill börja förnya ägarskapet i flera års tid, och det har blivit konkretiserat det senaste året. Han är ju 64 år gammal och vill kunna gå i pension en vacker dag.

LÄS OCKSÅ: Geelmuyden Kiese förvärvar contentbyrå 

Än så länge finns det inga konkreta planer på om verksamheten ska läggas om, men man kommer satsa mer på Skandinaviens största marknad: Sverige. 

Vilka uttalade planer har de nya ägarna?
– Bland annat är det ju att satsa på Sverige, som ju är Skandinaviens största marknad men har Geelmuyden Kieses minsta kontor. Det är något som vi kommer åtgärda, säger Simon Wallin. 

Vad tänker du om köpet?
– Jag tycker det känns jättekul och ser mycket fram emot det. Det kommer in nytt kapital, två otroligt duktiga seniora människor som har en global syn på hur man driver byrå, som har stora nätverk och kunskaper inom kommunikationsbranschen. Att det finns en uttalad vilja att satsa på Stockholm och Sverige också gör ju mig som managing partner i Stockholm taggad.

Under 2020 omsatte Geelmuyden Kiese 28,3 miljoner och gjorde en byråintäkt på 25,2 miljoner.  

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Geelmuyden Kiese

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.