Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Halverat resultat för Pond

Publicerad: 26 maj 2020, 07:19

Pond har länge levererat starka starka bokslut. Under 2019 bromsades det dock in av ett flertal kundtapp och en avmattad marknad.


Ämnen i artikeln:

Pond

För drygt tre år sedan köpte det globala konsultbolaget Pwc upp innovationsbyrån Pond. Byråns renodlade designdel, Pond Design, fortsatte dock att drivas i egen regi. 

Under de två efterföljande räkenskapsåren efter Pwc:s köp taktade Pond Design på med i princip identiska siffror som tidigare, när de nu redovisar siffrorna för räkenskapsåret 2019 visar det sig dock att byrån rent omsättningsmässigt minskar och att resultatet sjunker. Under 2019 omsatte Pond 43,5 miljoner kronor (51,2) med ett rörelseresultat på 4,9 miljoner kronor (9). 2019 var alltså betydligt mindre lönsamt än tidigare år, även om resultatet fortfarande bör ses som stabilt.

I årsredovisningen skriver Pond att de under 2019 fick anstränga sig hårdare för att få i gång nya projekt hos befintliga kunder, något de ser som ett tecken på att marknaden i allmänhet var lite mer försiktig. Därtill läggs att en av byråns större kunder i slutet av 2019 genomförde en internationell byråupphandling, vilket lett till att Ponds uppdrag för kunden minskat. Kundtappen har inneburit att de i inledningen av 2020 satsat på att få in nya kunder. 

Pond jobbar bland annat med Lantmännen, Malmö Chokladfabrik, Jameson och Axa.

Under 2019 beslutade styrelsen om en utdelning på 7,1 miljoner kronor.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Pond

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.