fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Han vill få influencers och företag att kroka arm i opinionsbildningen

Publicerad: 17 mars 2023, 13:53

Inflys vd och grundare Johannes Gustavsson har skrivit boken ”Influencer marketing i praktiken” och är ledamot i Medieakademin.

Foto: Pao Duell

Med en breddning av erbjudandet vill Infly hjälpa annonsörer att genom influencers driva opinion i aktuella frågor. ”Med ett tydligt fokus tror vi att vi kan hjälpa annonsörer att göra influencers avtryck i samhällsfrågor ännu lite starkare” säger vd:n Johannes Gustavsson.

Ämnen i artikeln:

NyheterInfly

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Infly har tidigare fokuserat på själva profilerna och hjälpt dem med att stärka sina personliga varumärken, öka sina intäkter och få medial exponering. Nu breddar de sitt erbjudande och tar sikte även på annonsörer och byråer. Fokuset blir att hjälpa kunderna anlita influencers för opinionsbildning och att marknadsföra sig mot en yngre målgrupp. Två icke namngivna kunder är redan inne, varav den ena är ett större företag som vill kommunicera bolagets värderingar.

– Vi tror att influencers är framtiden ur ett kommersiellt, samhälleligt och politiskt perspektiv. Det kommersiella har vi sett tydligt senaste åren, men vi börjar se att influencers gör avtryck på andra sätt. Det är dags för traditionella opinionsbildare att göra plats för en ny generation, säger Johannes Gustavsson, grundare och vd på Infly.

Infly-vd:n pekar på hur influencers varit en del av de två senaste valrörelserna med både utfrågningar och samarbeten.

– Ångestpodden ihärdiga arbete har till och med resulterat i ett seminarium i riksdagen. Det säger mig att influencers har kommit in i finrummet. Branschen har länge pratat om influencers makt över köpbeteenden och trender. Vi tror att det går att applicera även på samhällsfrågor oavsett om det rör djurrätt, jämställdhet, företagande, klimatkris, halvledarbrist eller kompetensförsörjning.

LÄS MER: Så nådde Ångestpoddens kampanj ända till riksdagen: ”Vi ville våga drömma högt”

Välgörenhetsorganisationer, branschorganisationer och liknande använder redan i dag influencers i sin mediemix, på vilket sätt är det här nytt?

– Kampanjerna tas oftast fram av traditionella pr-byråer som inte är vana vid att arbeta med influencers, eller av influencer marketing-byråer som inte är vana vid att arbeta med opinionsbildning. Med ett tydligt fokus tror vi att vi kan hjälpa annonsörer att göra influencers avtryck i samhällsfrågor ännu lite starkare. Det finns också en uppförsbacke i att ta plats en ganska konservativ bransch där influencers knappast ses som en maktfaktor. Vi hoppas att vi med vår utbildande inställning kan hjälpa dessa kunder att förstå kraften.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev