torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hobby Film breddar – ska representera frilansande kreatörer

Publicerad: 13 februari 2020, 14:00

Hobby Films grundare Oskar Bård.

Bland kreatörerna som är med från start finns bland andra Johan Holmström, Cecilia Dufils och Rebecka Osvald.

Ämnen i artikeln:

Hobby Film

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Hobby är ett produktionsbolag med säte i Stockholm och kontor i Köpenhamn, Amsterdam och Oslo. Nu lanserar de en ny avdelning, Hobby Creative, som ska representera frilanskreatörer. Tanken är att den nya avdelningen ska svara mot den trend där fler och fler framstående kreatörer valt frilanslivet och där inhousebyråerna växer.

– Vi har letat länge likt hungriga tryffelsvin för att hitta dessa sällsynta och extremt attraktiva tryfflarna till fria kreatörer. Med Hobby Creative vill vi lyfta fram dem och ge byråer och inhousebyråer smidig tillgång till deras hantverk, säger Hobby Films grundare Oskar Bård i ett pressmeddelande.

Bland kreatörerna på representationslistan finns i nuläget Johan Holmström, Cecilia Dufils, Rebecka Osvald och Kalle Haasum. Enligt Oskar Bård ser bolaget många likheter mellan hur kunder letar regissörer och hur både byråer och inhouse-byråer letar frilansande kreatörer. Hobby Creative är även tänkt att vara en motpol till annonsörssidans ökade fokus på martech.

– Vi vill gå i motsatt riktig och skapa en plattform fram människor med kreativa supertalanger. Vi tror på en underbar renässans för banbrytande kreativa idéer och de närmaste 10-15 åren tror vi det kommer att vara super duktiga kreatörer skapar dessa idéer. Sedan kanske AI tar över. Men då kommer vi alla vara upptagna med antingen poesi eller att bygga bunkrar eller vad man nu gillar, säger Bård.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev