Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Hobby Film tappade en tredjedel av omsättningen

Publicerad: 17 mars 2021, 10:18

Hobby Film jobbar på den svenska marknaden bland annat med Anyfin.

Enligt årsredovisningen drabbades bolaget inledningsvis hårt av pandemin, men att både omsättning och resultat till sommaren 2020 var tillbaka på normala nivåer.


Ämnen i artikeln:

Hobby Film

De hårda restriktionerna har slagit hårt mot stora delar av reklambranschen, inte minst produktionsbolagen. När pandemin förra våren började svepa över världen sattes de allra flesta stora inspelningar på paus eller skjöts upp, vilket slog hårt mot produktionsbolagens affär.

Nu har Hobby Films bokslut, som sträcker sig mellan maj 2019 och april 2020, landat hos Bolagsverket. Trots att bokslutet bara täcker drygt två av pandemins månader redovisar det svenska produktionsbolaget ett omsättningstapp på cirka 35 procent, från 61,6 till 39,7 miljoner kronor. I förvaltningsberättelsen skriver vd:n Oskar Bård att både omsättning och resultat under våren 2020 påverkades negativt av pandemin, men att de redan till sommaren var tillbaka på mer normala nivåer. Enligt Oskar Bård förklaras en del av omsättningstappen även av att de jobbar alltmer i sina internationella bolag, och att projekten därmed bokförs där.

Rörelseresultatet (Ebit) sjönk under året till -74 000 kronor, från att under andra halvan av 10-talet pendlat mellan 5 och 3 miljoner kronor. Det egna kapitalet skrivs till 6,2 miljoner kronor, från att föregående räkenskapsår ha legat på 14,2.

Förra året meddelade Hobby Film att de utöver regissörer även skulle börja representera frilansande kreatörer, ett erbjudande de kallar för Hobby Creative. På regissörssidan jobbar de med profiler som Magnus Renfors, The Perlorian Brothers, Cloé Bailly och J.J Adler. Produktionsbolaget har kontor i Stockholm, Amsterdam, Köpenhamn och Oslo och har jobbat med en lång rad internationella klienter.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Hobby Film

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.