Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Inhousetrend och kundtapp ledde till minusresultat för Vinter

Publicerad: 30 januari 2020, 10:14

Ronny Olovsson, partner och PR-strateg, Daniel Collin, senior kommunikationsstrateg och partner och Magnus Ahlqvist, partner och creative director.

Samtidigt som byråns omsättning sjönk med 20 procent gjordes ett aktieägartillskott på 3 miljoner kronor. Trots det gjorde Vinter det senaste räkenskapsåret ett minusresultat på 803 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Vinter

Kommunikationsbyrån Vinter, med säte i Luleå, är en av Norrlands största. Bland byråns kunder finns bland annat Brottsoffermyndigheten, Capio Ögon, Sibylla och Järnvägsbranschens samverkansforum. Byrån har även ett kontor i Stockholm.

Strax innan nyår kom byråns bokslut för räkenskapsåret 2018-07-01 -> 2019-06-30 in. Bokslutet visar att byråns omsättning sjönk från 50,4 till 40,9 miljoner kronor samtidigt som byråintäkten låg relativt stabil. Det egna kapitalet sjönk från 18,6 till 14,2 miljoner kronor. Det tunga bokslutet innebar att aktieägarna gjorde ett aktieägartillskott på 3 miljoner kronor. Samtidigt gjordes en utdelning på 4,4 miljoner kronor. Trots aktieägartillskottet gjorde byrån ett minusresultat på 803 000 kronor.

I årsredovisningen skriver byrån att den minskade omsättningen delvis är ett resultat av inhousetrenden där fler och fler varumärken väljer att flytta delar av sina uppdrag innanför de egna väggarna. Förändringen innebär att byrån står inför en kompetensväxling som de i årsredovisningen beskriver som ”smärtsam”. Ytterligare anledningar är ett icke namngivet kundtapp och att man i slutet av räkenskapsåret gjorde flera rekryteringar som inte hann generera intäkt innan årets slut.

Under räkenskapsåret klev även den tidigare MEC-vd:n Daniel Collin in som ny delägare och Martin Baude hämtades in som ny creative director.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vinter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.