Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Intäkterna växer för Eventyr

Publicerad: 8 juli 2020, 12:14

Sofi Franzén, medgrundare av Eventyr tillsammans med Timo Aalto, vd på Tapaus.

Foto: Press

Eventyr redovisar en omsättning på över 150 miljoner kronor under 2019.


Ämnen i artikeln:

EventEventyr

Event- och kommunikationsbyrå Eventyr grundades år 1995 av Kristoffer Schjött-Quist och Sofi Franzén, och hör till de största aktörerna i sitt skrå. Intäkterna ligger numera en bra bit över 100-miljonersträcket. 

2019 blev eventbyråns bästa år hittills, men en omsättning på 157 miljoner kronor. Vinsten växte marginellt från förra året, och landar på 13,4 miljoner kronor. En utdelning under året har gjorts på åtta miljoner kronor.  

Eventyr hade under 2019 ett medelantal anställda på 28 personer. 

I början av året köptes Eventyr upp av finska Experiential Marketing Invest Oy, som nu äger 100 procent av aktierna i bolaget. Eventbranschen har sett en stadig tillväxt de senaste åren, bland annat lyft av en arbetsmarknad där bolag investerar stora pengar för att behålla och attrahera talang. Frågan är hur inställda arrangemang och uppskjutna bokningar till följd av coronaviruset kommer att påverka framtida utveckling.  

LÄS MER: Eventyr går samman med finska Tapaus – bildar Nordens största eventbyrå 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

EventEventyr

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.