Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Intäkterna växer för Identity Works – plockar ut nästan hela vinsten

Publicerad: 4 maj 2020, 13:25

Varumärkes- och designbyrån Identity Works fortsätter att växa. Under 2019 satte bolaget nytt rekord i intäkter, och visade en tillväxt på över 21 procent.


Ämnen i artikeln:

Identity Works

Det går framåt för varumärkes- och designbyrån Identity Works, som redovisar både ökade intäkter och en växande vinst under 2019. Bolaget ökade nettoomsättningen med 21 procent jämfört med året innan, som landade på 71, 8 miljoner kronor. Det beskriver byrån som en ny rekordnivå. 

Likaså pekade resultatet uppåt, och landade på cirka 7 miljoner kronor. Det är drygt en miljon mer än de 6,1 miljoner kronor som redovisades året innan.  Vinstmarginalen skrivs till 9,8 procent. 

”Trots fortsatt stora investeringar i organisation, marknadsföring och erbjudandeutveckling lyckades vi kombinera den kraftiga tillväxten med god lönsamhet”, skriver Identity Works i årsredovisningen. 

Under årets första halvår lanserades systerbyrån IW Edition, som ska fokusera på reklam och kommunikationstjänster. Under hösten klev byrån in som delägare i den digitala tjänsteutvecklingsbyrån Adore You, där de nu äger 30 procent. 

Att det är ett bra ekonomiskt år som Identity Works lämnar bakom sig avspeglas också i utdelningen, som landar på 6 miljoner kronor – vilket motsvarar nästan hela vinsten. Än ser inte coronaviruset ut att slå allt för hårt mot byrån, i alla fall om man ska tro årsredovisningen. 

”Det nya året har inletts stabilt med fortsatt bra nivå efterfrågan. Trots ett mer pressat ekonomiskt klimat i vår omvärld ser vi positivt på det kommande året och förväntar oss att de senaste årens organisations- och affärsutvecklingsinvesteringar i allt högre utsträckning kommer att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling”, skriver Identity Works.

Byrån grundades 2002 och har bland annat gjort uppdrag åt MTRX, Falksalt och Cancerfonden. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Identity Works

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.