Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Io gör tredje förvärvet i Norden på mindre än ett år – köper danska Peytz & Co

Publicerad: 8 september 2022, 09:22

Pieter Janssens, vd på Io.

Foto: Pressbild

Io gör nästa förvärv på den nordiska marknaden. Nu blir den danska digitala fullservicebyrån Peytz & Co en del av det nederländska byrånätverket.


Ämnen i artikeln:

NyheterByråerByrånätverkIntracto GroupStendahls

I april 2021 köptes Sveriges då största oberoende byrå Stendahls upp av nederländska byrånätverket Io, då Intracto group. Bara några månader senare kom det andra svenska förvärvet, i form av webbyrån Awave. 

Nu ökar nätverket tempot i sin Nordensatsning, och lägger beslag på den danska digitala fullservicebyrån Peytz & Co. Kundportföljen inkluderar bland annat Fitness world, Chr. Hansen A/S och Danmarks meteorologiske institut. 

I ett pressmeddelande beskrivs hur förvärvet går hand i hand med Io:s ambition, att föra samman experter och talanger inom strategi, content, kreation och teknologi. 

– Vi har varit på en ambitiös tillväxtresa i Benelux de senaste åren och nu är det dags att öka tempot i Norden. Danmark och Köpenhamn kändes självklart och nu har vi hittat den perfekta matchningen i Peytz & Co, säger Pieter Janssens, vd på Io, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Stendahls har sprungit om Åkestam Holst och F&B – här är byråns nycklar för tillväxt 

Karin Engdahl, Brand lead på Io nordics, kommenterar:

– Precis som i Benelux börjar vi med att byråerna i Norden är ”a part of Io”, men målet är tydligt – vi kommer alla att bli ett med Io fullt ut. Vi kommer på sikt jobba och agera som en enad byrå tillsammans, under varumärket Io. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.