Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kartläggning: Så väl rustade är svenska byråer för krisen – byråaffärerna kan bli fler

Kartläggning: Så väl rustade är svenska byråer för krisen – byråaffärerna kan bli fler

Resumé har gått igenom årsredovisningarna för 44 byråer med finansiella resultat som löper in på 2019 och tittar på förhållandet mellan kapital och skulder och soliditet. Över hälften av byråerna har brist på eget kapital och experten bedömer att branschen kommer att genomgå ett ”darwinistiskt utfall” av konsolidering.

Publicerad: 23 april 2020, 10:39

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetEkonomiKommunikationsbyråer

Olof Darpö vid Boston Consulting Group: ”Har du låg soliditet, låg lönsamhet tillsammans med en traditionell profil finns det risk att du faller bort.”

De senaste veckorna har coronaviruset gett stora effekter hos många annonsörer. Resumé har i flera artiklar berättar om branscher och segment som från ett tidigt skede stoppade annonseringen. En undersökning

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.