måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kontoret stängt hos Mediaplanet – flera drabbade av corona

Publicerad: 26 oktober 2020, 13:56

Mediaplanets vd och grundare Richard Båge.

Kontoret är stängt och desinfekterat sedan två veckor tillbaka, efter att medarbetare i flera omgångar bekräftats ha coronavirus på nativebolaget Mediaplanet.

Ämnen i artikeln:

MediaplanetAppelbergNewsner

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Mediaplanets kontor på Birger jarlsgatan i Stockholm står sedan två veckor tomt efter att flera medarbetare bekräftats ha coronavirus. I dagsläget är fem personer i personalen drabbade, men flera har innan dess hunnit få och tillfriskna från viruset. Exakt hur många i personalstyrkan som drabbats vet dock inte vd:n Richard Båge

– Det var ett antal som fick bekräftad sjukdom för två veckor sedan. Då beslutade vi att alla skulle jobba hemifrån. Vi stängde kontoret och desinfekterade alla ytor. Därefter fick några till en bekräftelse. Nu har de flesta återhämtat sig. Som tur är har ingen blivit allvarligt sjuk. 

Innan de bekräftade covid-19-fallen fick högst 35 procent av personalen jobba på plats på det 1600 kvadratmeter stora kontoret, där det vanligtvis jobbar 95 personer. Mediaplanet har mer eller mindre arbetat hemifrån sedan i mars. 

– Vi har ganska många yngre anställda som av olika anledningar inte har möjlighet att jobba heltid hemifrån, säger Richard Båge. 

Det är också främst bolagets yngre medarbetare som drabbats av coronaviruset. Mediaplanet består, utöver den egna grundverksamheten, av contentbyråerna Appelberg, N365 och Newsner. Personal har bekräftats ha coronavirus inom alla verksamheter förutom Appelberg. 

Eftersom ingen har blivit allvarlig sjuk har medarbetare kunnat jobba hemifrån, och arbetet har därmed kunnat fortlöpa som vanligt. 

Mediaplanet är i dag ett av Europas största native- och content marketing-bolag, med över 500 anställda globalt. 

Läs mer: Mediaplanets Richard Båge: ”Allt annat än dubblad vinst vore praktfiasko” 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev