fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lista: Här är byråerna med starkast varumärke i Sverige

Publicerad: 10 mars 2022, 14:54

Åkestam Holst har bäst rykte bland alla byråer i Sverige.

Foto: Andreas Elgstrand / Regi

Regi har inte bara korat Årets Byrå – de har också listat de byråer med bäst rykte i Sverige 2022.

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstForsman & BodenforsF&BGullers GruppVoltWestanderAcneDobermanPrimeStendahls Reklambyrå

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


När Regi genomförde sin årliga bransch- och kvalitetstudie, korade de inte bara Årets Byrå, utan också vilka byråer som har starkast varumärke. Så många som 2100 köpare av kommunikationstjänster svarade på frågan ”Bortsett från de byråer du arbetat med de senaste 12 månaderna på den svenska marknaden, har du det mest positiva intrycket av?”

Åkestam-Holst placerar sig högst upp på listan och enligt vd:n Johan Östlund kan begreppet ”image” vara lite svårtolkat.

– Om jag förstått det rätt så har Regi frågat hela gruppen kommunikationsköpare om vilket intryck man har av olika byråer. Att vi därmed har bäst rykte av landets samtliga byråer, oavsett kategori, kan man ju inte annat än att bli ödmjukt lycklig över. Jag ser det som en bekräftelse på att vi gör en hel del saker rätt, att vi alltid försöker uppträda rakryggat och schyst, både internt och i våra kundrelationer och självklart att vi gör jobb som uppskattas och bidrar på rätt sätt i stort och smått. Men framför allt är det en arbetsseger som jag delar med alla extremt duktiga och dedicerade medarbetare på Åkestam Holst. Här finns inga divor, men desto fler stjärnor, säger Johan Östlund, till Resumé.

Forsman och Bodenfors, som placerade sig tvåa på listan, vill inte kommentera sin höga placering:

”Gällande Regi och Årets Byrå årliga bransch- och kundstudie, är det inget vi som byrå medverkar i. Hur vi kommit med på Agency Image är därav en fråga du får ställa direkt till Regi”, skriver byrån i en kommentar till Resumé.

1. Åkestam Holst

2. Forsman & Bodenfors

3. NORD DDB

4. Gullers Grupp

5. Volt

6. Westander

7. Acne Advertising

8. EY Doberman

9. Prime weber shandwick

10. Stendahls Reklambyrå

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev