Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Luleåbyrån Brightnest förvärvar produktionsbolag

Publicerad: 25 augusti 2020, 09:18

Johanna Grimståhl, vd Brightnest, Jacob Nilsson, Silverview och Therése Brun, vice vd Brightnest.

Nyligen bytte kommunikationsbyrån Meramedia namn till Brightnest, ett sätt att tydligare positionera sig som affärsutvecklare. Nu förvärvas produktionsbolaget Silverview för att kunna erbjuda filmproduktioner av högre nivå.


Byrån Brightnest, med kontor i Luleå och Göteborg vill styra om erbjudandet mot affärs- och samhällsutvecklande som utgår från kommunikation. Med anledning av den nya inriktningen bytte byrån namn från Meramedia tidigare i somras.

Förvärvet av Jacob Nilsson enmansbolag Silverview kommer efter år av återkommande samarbeten de två företagen emellan. Produktionsbolagets grundare kommer fortsatt att driva sin verksamhet, nu under nya gemensamma dotterbolaget under varumärket Brightnest.

– Med Jacobs erfarenhet och skicklighet är vi övertygade om att vi kommer kunna expandera vårt kunderbjudande, och vi ser med spänning fram emot nya projekt. Vi ser den här satsningen som en av flera nya etableringar de kommande åren, säger Johanna Grimståhl, vd på Brightnest i en kommentar

Målet som förvärvet ska bidra till är ekonomisk tillväxt. Bland uppdragsgivarna finns Skogsindustrierna, norska transportoperatören VY, Luleå Hockey Invest in Norrbotten, Luleå Energi och Region Norrbotten. Företaget omsatte 20 miljoner kronor under räkenskapsåret 2019. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.