Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Luleåbyrån öppnar kontor i Stockholm: ”Vi vill vara en brygga mellan norr och söder”

Publicerad: 6 oktober 2022, 12:53

Luleåbyrån Samuraj Kommunikation slår upp dörrarna i Stockholm. Genom flytten kommer byrån kunna länka samman aktörer som vill vara i Stockholm och ta del av den gröna omställningen i norr. Man hamnar dessutom närmare potentiella medarbetare. ”Etableringen är ett naturligt steg i att bredda vårt upptagningsområde för medarbetare och kunder,” säger Samurajs vd.

Ämnen i artikeln:

NyheterByråKommunikationsbyråer

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Samuraj Kommunikation från Luleå öppnar under torsdagen ett kontor i Stockholm. Kommunikationsbyrån har sedan 2013 varit en spelare på den norrbottniska byråplanen, och har sett en ökad efterfrågan på sina tjänster och rekryterat därefter. Att öppna kontor i Stockholm gör att byrån får bättra tillgång till nya potentiella medarbetare.

– Med kontorsetableringen i Stockholm kommer vi närmare fler branschutbildningar och därmed fler potentiella medarbetare. Det görs även stora satsningar här i norr, och vi vill göra det möjligt för våra medarbetare att verka i två olika näringsliv samtidigt oavsett om du utgår från Stockholm eller Luleå, säger Johanna Öhman, vd på Samuraj, i ett pressmeddelande.

Samurajs bedömning är att den gröna omställningen som pågår i Norr- och Västerbotten, med projekt inom fossilfri malmbrytning och fossilfri stålproduktion, kommer öppna affärsmöjligheter mellan norr och söder. Med kontor i båda delar kan Samuraj vara en kommunikationspartner för de aktörer som är verksamma på båda platserna.

– Etableringen är ett naturligt steg i att bredda vårt upptagningsområde för medarbetare och kunder. Redan i dag har vi flera kunder verksamma i Stockholm, det är roligt att komma närmare dessa och samtidigt utveckla fler kundrelationer på en ny geografisk marknad. Vi vill även fungera som en brygga för de som vill etablera sig i norr eller göra affärer här, och stötta med vår expertis inom kommunikation, säger Johanna Öhman.

Kontoret på Åsögatan har också produktionsbolag som hyresgäster, vilket är en chans att samarbeta och lära av varandra, menar Samurajs vd.

– Tillsammans blir vi en kreativ hub där vi kan dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev