tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lundberg & Co-kvartett startar eget

Publicerad: 30 april 2021, 11:02

Elin Björkan, Rosie Staf, Maria Hayden och Linn Wååg. 

Human Kommunikation ska hjälpa kunderna att landa rätt i hållbarhetskommunikationen. ”När det kommer till hållbarhet gäller det att förtydliga snarare än att förenkla, det tjänar både varumärken och konsumenter på”, säger medgrundaren Elin Björkan.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Lundberg & Co har länge varit den dominerande spelaren på Gävles byråmarknad, men nu får de konkurrens i form av nystartade Human Kommunikation. Grundarna för den fyra kvinnor starka byrån säger sig vilja jobba i gränslandet mellan pr och reklam med särskilt fokus på hållbarhetskommunikation. Samtliga har jobbat på både kund- och byråsidan runtom i landet och träffades när liknande livssituationer förde dem till Gävle och Lundberg & Co. Flera i grundarkvartetten har rötterna i området. Bland varumärkena de jobbat med tidigare i karriären finns bland annat Vattenfall, Telenor, Always, Sia Glass och Pantamera. Tankarna om att starta egen verksamhet föddes under förra året och blev verklighet nu under våren.

– Utöver att vi jobbar väldigt bra tillsammans så har vi ett starkt kreativt driv och en gemensam tro på kommunikationens möjlighet att knuffa samhället i rätt riktning., säger Elin Björkan, PR-strateg på byrån.

Tanken är inte att rikta sig mot den lokala annonsörsmarknaden utan istället jobba bredare både regionalt och nationellt. Att som byrå sitta utanför storstäderna tror de underlättats av pandemins ökade digitalisering. 

- Det finns ett ökat behov av att på ett bättre sätt föra ihop de hållbarhetsinitiativ som görs med kreativ kommunikation. Alla varumärken kommer att behöva förhålla sig till hållbarhetsfrågan och här ser vi en spännande och viktig marknad framför oss där vi kan hjälpa företag som behöver kommunicera kring sina satsningar, säger Maria Hayden, vd på byrån som tidigare jobbat hos både Telenor och Nord DDB. 

Att många hållbarhetssatsningar kommuniceras på ett väl förenklat sätt har inte minst blivit tydligt de senaste veckorna. Tidigare i april presenterade Konsumentverket en rapport där de slog fast att inom marknadsföringen populära begrepp som ”klimatneutral”, ”klimatkompensation” och ”netto noll” är för vaga för att konsumenterna ska förstå vad de innebär. 

– Kommunikation handlar ofta om att förenkla och renodla. Det är oftast rätt, även inom hållbarhetsfrågor, men eftersom frågan är så komplex riskerar man att vilseleda konsumenten och urvattna begreppen. Just när det kommer till hållbarhet gäller det att förtydliga snarare än att förenkla, det tjänar både varumärken och konsumenter på, säger Elin Björkan.

Utöver Elin Björkan och Maria Hayden är även copywritern Rosie Staf och art directorn Linn Wååg del av grundarkvartetten. 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev