Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lundberg & Co: ”Har gått igenom ett stålbad, nu är vi optimistiska”

Publicerad: 8 mars 2022, 10:08

Lundberg & Co jobbar bland annat med kunden Falu Rödfärg.

Gävlebyrån Lundberg & Co drabbades hårt av coronapandemin och bokslutet visar en omsättning som minskat med 40 procent. ”Vi har varit hårt drabbade under en period var vi rejält oroliga, men nu ska vi växa”, säger byråvd Mathias Öhlander.


Ämnen i artikeln:

BokslutByråNyheter

Omsättningen sjunker med drygt 40 procent för Gävlebyrån, från 31,5 miljoner till 18,8 miljoner. Även byråintäkten minskar med drygt 30 procent och landar på 13,1 miljoner (18,6 mkr), medan rörelseresultatet ändå hamnar på plussidan, med ett resultat på 719 615 kronor, till skillnad från året innan (-1,6 mkr). 

Varför har omsättningen sjunkit?
– Det är på grund av corona-pandemin. Vi har varit hårt drabbade under en period var vi rejält oroliga. Vi gick verkligen igenom ett stålbad, men nu är vi optimistiska.

Lundberg & Co beviljades omkring 2,1 miljoner kronor i permitteringsstöd och har även mottagit omställningsstöd, berättar Mathias Öhlander, vd. Men nu har vindarna vänt och byrån fokuserar på att växa ”försiktigt”, som han uttrycker det.

– Nu måste vi rekrytera och växa på ett sunt sätt, för vi har mycket att göra och det blir hög beläggningsgrad. Nu har vi precis rekryterat två nyanställda, säger han.

Vilka kunder har varit viktiga under det gångna verksamhetsåret?
– Sia Glass och Falu Rödfärg har gått bra och har varit viktiga kunder för oss, tillsammans med bland annat Returpack och Högskolan i Gävle. Efter bokslutet har vi också vunnit några nya kunder, bland annat Svenska Husgruppens varumärken Faluhus och Forsgrens Timmerhus.

Kommande år ser som sagt ljust ut, enligt Mathias Öhlander, med reservation för att världsläget ju är oroligt och att det kan komma att påverka ekonomin.

Nyckeltal 20/21 (19/20)

Omsättning: 18,8 mkr (31,5 mkr)

Rörelseresultat: 719 615 kr (-1,6 mkr)

Byråintäkt: 13,1 mkr (18,6 mkr)

Rörelsemarginal: -5 procent (-9 procent)

Antal anställda: 17 (26)

Soliditet: 38 procent (13 procent)

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

BokslutByråNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.