Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

M&C Saatchi lägger ned Los Angeles-kontoret

Publicerad: 6 april 2020, 08:42

Anledningen till nedläggningen är de ekonomiska effekterna av coronaviruset.


Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

I fredags meddelade M&C Saatchi Los Angeles grundare att de efter 15 år väljer att lägga ned byrån. I ett pressmeddelande skriver grundartrion att beslutet fattades efter att de påverkats kraftigt ekonomiskt av coronaviruset. Byrån hade dessutom ett svagt 2019 där de tappade stora kunder som Epson och Fox Restaurant Concepts. Totalt jobbade ett 20-tal medarbetare på M&C Saatchis Los Angeles.

Moderbolaget M&C Saatchi i London har de senaste åren haft det tufft ekonomiskt. 2019 tvingades de på grund av bokföringstekniska anledningar skriva ned sitt resultat med 150 miljoner kronor, något som ledde till att bolagets aktie kraschade. Brittiska myndigheter utreder just nu om det skett några oegentligheter i samband med bokföringen. 

Flera ledande figurer inom M&C Saatchi, ett byrånätverk med 140 byråer, har till följd av bokföringsskandalen lämnat organisationen, däribland dess grundare Maurice Saatchi. Brittiska branschmedier har spekulerat i om någon kommer kliva in och köpa byrånätverket med Accenture Interactive som främsta kanditat.

Bjarte Eide, vd för M&C Saatchi i Sverige, har tidigare sagt till Resumé att de övriga kontoren inte påverkas av M&C Saatchi Londons problem.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.