Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Markus Reklambyrå vänder till vinst

Publicerad: 8 juni 2020, 09:25

Markus Reklambyrå redovisar en växande omsättning, och vänder till vinst för första gången sedan 2016.


Ämnen i artikeln:

Markus Reklambyrå

Linköpingsbaserade Markus Reklambyrå har bland annat gjort sig kända för sin film för Kvinnojouren Ellinor som 2017 vann 100-wattaren i kategorin Ideellt, och har numera kontor också i Stockholm. 

Bolaget driver strategisk konsultation och produktion inom marknadsförings- och kommunikationsområdet. Man har tidigare gjort uppdrag åt Folktandvården, Västerviks kommun och Stiga. 

Under året som gått har ännu fler hittat till Markus Reklambyrå, som 2019 fått in 15 nya kunder. Det avspeglas på resultatet för året, som för första gången på två år landar på plus. Omsättningen växte något, till 15,9 miljoner kronor, och vinsten blev blygsamma 230 000 kronor. Vinstmarginalen skrivs till 1 procent. 

Samtidigt är framtidens ekonomiska utveckling oviss till följd av coronapandemin. 

”Styrelsen har vidtagit åtgärder för att skydda bolaget i möjligaste mån och det är styrelsens bedömning att effekterna på bolagets resultat och ställning är hanterbara men att det inte kan uteslutas att effekten blir väsentlig” skriver man i årsredovisningen. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Markus Reklambyrå

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.