Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

McCann lägger ner i Danmark

Publicerad: 7 oktober 2022, 13:03

McCann Copenhagen kommer inom kort försättas i konkurs.

Foto: PXHere

McCann har under de senaste åren lagt ner i både Norge och Finland. Nu kommer inte heller Danmark-kontoret finnas kvar, då de serbiska ägarna I&F Grupa valt att försätta bolaget i konkurs.

Ämnen i artikeln:

McCannMcCann StockholmMcCann HelsinkiByråerNyheterKonkurs

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


McCann Copenhagen kommer inom kort försättas i konkurs, skriver danska Markedsforing. Tidningen hänvisar till ett meddelande som McCanns nordiska vd Tobias Smidth-Fiber skickade ut tidigare i veckan på uppdrag av styrelsen till byråns cirka 25 anställda. 

I meddelandet står att beräknat datum för konkursen är den 24:e oktober, men att man anstränger sig för att snabba på processen. Det står också att de anställda kommer informeras fortlöpande om läget, och att de kommer kunna lämna sina anspråk till Löntagarnas garantifond när konkursen väl är verkställd. 

Markedforing har varit i kontakt med Tobias Smidth-Fiber som säger att han inte kan kommentera ärendet. I stället hänvisar han till ett skriftligt uttalande från de serbiska ägarna, byrågruppen I&F Grupa. 

LÄS MER: Jacob Stjärne tar över McCann: ”Byrån har varit defensiv i tio år, där är vi inte längre”

I uttalandet skriver I&F Grupa att nedläggningen var ett svårt beslut att fatta, men att det ”trots genomförda kostnadsbesparande åtgärder” var ”oundvikligt”. Man förklarar att den nuvarande affärsmodellen inte motsvarade förväntad budget och marknadsutveckling, och att huvudorsaken främst är tappade intäkter då vissa internationella kunder valt att centralisera sitt kreativa arbete. I&F Grupa skriver också att de nu skapar en ”ny affärsmodell som kommer att ha ett förbättrat och förenklat organisationsupplägg i Norden”.

Tidigare har även McCann Helsinki och McCann Norge lagt ned. Även McCann Stockholm har en ekonomiskt tuff period bakom sig och har redovisat röda siffror i flera år. 2021 landade förlusten på -748 000 kronor.

Resumé har sökt Jacob Stjärne, vd på McCann Stockholm, som inte återkommit. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev