Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

MEC bantar efter kundtapp

Publicerad: 8 februari 2012, 13:44

Daniel Collin, vd för MEC.

Foto: Andreas Elgstrand.

Mediebyrån MEC tvingas säga upp tre anställda på Malmö-kontoret. Orsaken är tappet av kunden Nestlé som skedde vid årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

Daniel CollinMEC

MEC:s kontor i Malmö bantas ned från 5 till 2 personer. Anledningen är tappet av den globala kunden Nestlé som vid årsskiftet lämnade mediebyrån. Eftersom uppdraget utgick från Malmö är det också där som personalminskningen sker.

Mikael Stenberg, som är chef för Göteborgs- och Malmökontoren, beklagar att han tvingas minska på personalstyrkan. Men samtidigt ser han att det finns stor potential i regionen och hoppas på bättre tider framöver.

– Vi tror på Malmö som ett kraftig tillväxtområde för våra tjänster. Men eftersom vi tappar en stor uppdragsgivare tvingas vi göra den här typen åtgärder, säger han.

Göteborgskontoret drabbas inte av några personaluppsägningar.

–Mitt mål är att det här är en tillfällig justering. Jag ser en kraftig tillväxt i Syd- och Västsverige, och vi är ute och träffar många företag. Det har gett nya uppdrag i Göteborg och nu ska samma utveckling ske i Malmö, säger Mikael Stenberg.

Resume.se har utan framgång sökt Daniel Collin, vd på MEC, för en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Daniel CollinMEC

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.