Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Minnesord: Mikael ”Micke” Kärrlander

Publicerad: 22 september 2020, 10:00

I förra veckan avled Mikael ”Micke” Kärrlander efter en kort tids sjukdom vid en ålder av 52 år. Pia Grahn, som arbetade tillsammans med honom i Årets Byrå, minns en social och smart människa som hade nära till skrattet ända in i slutet.


Ämnen i artikeln:

Årets Byrå

Mikael ”Micke” Kärrlander, Stockholm, har avlidit i Stockholm efter en kort sjukdomstid. Mikael har varit verksam i kommunikationsbranschen i närmare 30 år, inte minst i eventbranschen där han var byråchef och vd på PS Communication under många år. Han jobbade också på PR-byrå, på byrån Publik, där han också var vd och delägare under flera år.

Men Mikael är kanske mest känd från Regis Årets Byrå, som han har jobbat med i cirka 20 år i olika roller. Micke var med nästan från start när Årets Byrå startade och han var med på Berns även i februari i år då Årets Byrå firade 20 års jubileum. 

Jag lärde känna honom redan under min tid som reporter på Resumé i början av 2000-talet, då i samband med att vi skrev om Årets Byrå. Vi blev kompisar och fortsatte att träffas och höras när vi båda gick vidare i våra respektive karriärer. Och 2016 blev vi kollegor på Regi, där vi jobbade ihop med att utveckla Årets Byrå och göra studien nordisk. 

Mikael var en social och smart kille, hade lätt till skratt och kände de flesta i branschen. Han hade en underbart knäpp humor och ännu under sin sjukdomstid kunde jag få mess med roliga bilder, tokiga nyheter och tips på bra serier. Jag fick även bilder och filmer på hans och hans kära sambo Saras nya kärlek, hunden Belle. 

Under vårt sista samtal tidigare i september visste vi båda att dagarna var räknade. Jag frågade honom om det fanns något jag kunde göra för honom. Vad som helst. Mikael var klok, lugn och sansad, och sa: ”Ja, det finns faktiskt en sak jag skulle be dig göra för mig. Skriva min runa. Så att det blir rätt, korrekt, du känner ju mig.”.

Mikael, du är saknad! Mikael sörjs av sin sambo Sara, mamma, syster med familj och många kära vänner. Vila i frid.

 

Pia Grahn

Ämnen i artikeln:

Årets Byrå

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.