lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Narva enda byrån som drabbas av MQ:s konkurs

Publicerad: 4 juni 2020, 08:35

Happy F&B hann få betalt för sitt kommunikations- och butikskoncept innan klädkedjan gick i konkurs. Den enda byrån med fordringar på bolaget är Narva Communications.

Ämnen i artikeln:

MarqetNarvaHappy F&B

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Det senaste året har varit händelserikt för MQ och nya varumärket Marqet. Efter att i flera år ha brottats med vikande försäljningssiffror meddelade de i november 2019 att de skulle komma att relansera MQ som Marqet. Det nya bolaget skulle ta sikte på människor inom det ”moderna arbetslivet” där gränserna mellan fritid och arbete var något flytande. Ett nytt butiks- och kommunikationskoncept, ”Work in progress” togs fram i samarbete Happy F&B. Men bara ett halvår efter relanseringen, i april 2020, valde vd:n Ingvar Larsson att lämna in konkursansökan. Anledningen stavades corona.

– Vi har gjort allt vi kunnat för att möjliggöra en fortsättning av verksamheten men under rådande omständigheter får vi inse att det tyvärr inte är möjligt, berättade vd:n Ingvar Larsson i ett pressmeddelande.

Nya turer tog det när den gamla storägaren och finansmannen Mats Qviberg köpte tillbaka bolaget från konkursboet. 

– Det här blir en bra lösning för alla parter. Köparen ska egentligen svara på det men om jag får gissa så tror jag att de flesta butikerna kommer finnas kvar, sa konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson till Breakit i samband med Mats Qvibergs köp.

Nu är konkursboupptäckningen, som bland annat visar vilka bolag som har fordringar på MQ Holding AB, klar. Totalt har MQ skulder på 287 miljoner kronor, pengar som det är tveksamt om fordringsägarna kommer att få tillbaka. Listan visar att Happy F&B fått betalt för sitt arbete och att Narva är den enda byrån som har några som helst fordringar på MQ. Narvas fordringar uppgår till 68 750 kronor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev