Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nedskärningar på Nord DDB – tio får lämna

Publicerad: 6 maj 2020, 08:40

Till följd av coronakrisen tvingas Nord DDB dra ned på kostnaderna. En del i sparpaketet är att tio medarbetare får lämna byrån.


Ämnen i artikeln:

Nord DDBCoronaviruset

Coronapandemin har fått stora konsekvenser för hela marknadsförings- och kommunikationsbranschen. De senaste månaderna har många annonsörer vittnat om uppskjutna och inställda kampanjer samt en kraftigt minskad budget för marknadsföring, något som får stora ekonomiska konsekvenser för byråerna.

Nu kan Resumé berätta att tio medarbetare, inklusive avslutade provanställningar, får lämna Nord DDB. Nedskärningarna är en del i ett större sparpaket där byrån vill minska de fasta kostnaderna.

LÄS MER: Genomgång: Uppsägningar på flera byråer i coronakrisens spår

”Precis som resten av vår bransch stämmer det att vi också har påverkats av coronautbrottet. Vi har haft vissa fördelar i och med vår storlek, men också bredd i erbjudande samt att vi har en bredd i vår kundportfölj där vissa kundkategorier faktiskt går bättre än tidigare. Därför har vi klarat oss förhållandevis bra. För många av våra kunder är reklam affärskritiskt och något man måste fortsätta med, men nu i ljuset av förändrade konsumtionsmönster och ett nytt allmäntillstånd. Vi är imponerade av hur snabbt flera av våra uppdragsgivare har anpassat sig och vi har jobbat väldigt nära dem för att ställa om. Samtidigt känner vi av en konjunkturnedgång som kommer att sänka baslinjen för hela branschen i år. Vi har justerat vår budget och stoppat i princip alla omkostnader för att det i den mån det går inte ska gå ut över våra medarbetare, men för att behålla stabilitet i ekonomin har vi tyvärr också blivit tvungna att avsluta några anställningar.” skriver Andreas Dahlqvist, vd och kreativ chef på Nord DDB, i ett mejl till Resumé.

Totalt jobbar cirka 200 personer på byrån som 2018 omsatte 467 miljoner kronor med en vinstmarginal på 16 procent, räknat på byråintäkten.

LÄS MER: Holdingbolagen efter Q1: Det värsta ligger framför oss

Nyheten kommer dagen efter att även Stendahls tvingats varsla 30 tjänster om uppsägning. Flera av de stora holdingbolagen, däribland Nord DDB:s ägare Omnicom, har sedan tidigare aviserat nedskärningar.

LÄS MER: Undersökning: Så länge bedömer byråledarna att de klarar sig utan ekonomiskt stöd

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nord DDBCoronaviruset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.