Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Niklas Nordström startar public affairs-byrå

Publicerad: 6 april 2020, 08:40

Niklas Nordström och Emma Aludden.

Foto: Pressbild

Den avhoppade S-toppen och kommunalrådet i Luleå, Niklas Nordström, går ihop med Emma Aludden och startar den nya public affairs-byrån Aim Public Affairs.


Ämnen i artikeln:

Public affairsNiklas NordströmPrime

Niklas Nordström har en lång karriär som politiker inom Socialdemokraterna och har sedan 2014 varit kommunstyrelsens ordförande i Luleå, parallellt med ordförandeskap i Business Sweden och en rad andra bolag och organisationer. Niklas Nordström lämnade sin roll i höstas under stökiga former då Expressen rapporterade om att det fanns anklagelser om ”olämpligt beteende” mot honom. 

Dessförinnan var Niklas Nordström under sju år partner och konsult på Prime, där han bland annat var inblandad i det som kom att kallas ”Primegate”, som följde en publicering i Aftonbladet om att Svenskt Näringsliv hade bekostat en pr-kampanj i syfte att driva Socialdemokraternas politik åt höger. 

LÄS MER: Före detta Primekonsult i blåsväder för dubbla stolar 

Nu har han slagit ihop sig med Emma Aludden, som de senaste fem åren operativt arbetat med samhällsutveckling och strategiskt stöd till kommunledningen i Luleå, och startat Aim Public Affairs. Med den nya byrån vill duon hjälpa ledning och beslutsfattare i organisationer och näringsliv att ”opinionsbilda och förändra förutsättningarna för verksamheter att möta framtiden på bästa möjliga sätt”. 

I ett pressmeddelande beskrivs att de kommer att arbeta operativt med komplexa frågor och uppdrag där mål- och intressekonflikter ställs mot varandra. De kommer även jobba med konkret rådgivning vid krishantering där de utifrån egna erfarenheter vill hjälpa ledare och beslutsfattare i svåra situationer med stort intresse.

– I Aim får jag möjlighet att hjälpa och ge råd till företag och organisationer utifrån mina erfarenheter och kunskaper inom både politiken och folkrörelsen, likväl mina erfarenheter som ledare och beslutsfattare i näringslivet. Att dessutom få driva Aim tillsammans med Emma Aludden som är en oerhört skicklig rådgivare med hög operativ förmåga känns spännande och inspirerande, säger Niklas Nordström, som får rollen som ordförande och senior konsult på Aim Public Affairs, i ett pressmeddelande. 

Emma Aludden, vd, kommenterar:

–Tiden med Niklas på Luleå kommun har inspirerat mig att se potentialen i de utmaningar samhället står inför i dag. Och den typ av uppdrag vi känner oss mest rustade för att hantera är de projekt som kräver en kombination av långsiktig strategi kopplat till löpande aktiviteter för att driva processen framåt eller att påverka insikter och kunskaper i en viss fråga hos en viss grupp människor.

 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.