Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Norsk digitalkoncern satsar i Sverige – Nansen-grundaren blir landschef

Publicerad: 8 december 2020, 10:06

Foto: Jenny Puronne

Etableringen sker med stöd av riskkapitalbolaget Explore Equity och koncernen ser stora möjligheter till kommande förvärv.


Under ledning av Michael Jäderlind etablerar sig nu den norska IT- och kommunikationskoncernen Nova Consulting Group i Sverige. Michael Jäderlind har tidigare i karriären grundat digitalbyrån Nansen, som 2016 såldes till The North Alliance, och den mer datadrivna byrån Oddyssey. Expansionen är backad av riskkapitalbolaget Explore Equity.

På den norska marknaden jobbar NCG med strategisk rådgivning, användarupplevelser, design och digital tjänsteutveckling. Efter sju år har de nått en omsättning på 320 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 50 miljoner kronor. Nova skriver i ett pressmeddelande att de länge sett potential i den svenska marknaden. Lanseringen kommer efter att flera större koncerner, däribland Consid och Accenture Interactive, gjort liknande satsningar. 

Sedan tidigare har NCG funnits representerade på den svenska marknaden av Episerver-specialisterna Epinova.

– Vi ser goda möjligheter att både genomföra förvärv och att starta upp nya verksamheter liknande de vi har i Norge. Samtidigt är varje marknad unik, den svenska marknaden genomgår just nu en stor förändring, så vi kommer i första hand att arbeta med att bygga ett attraktivt erbjudande som passar svenska kunder, nu och framöver, säger Michael Jäderlind, blivande vd och Sverigechef för Nova.

Totalt ryms åtta bolag med olika erbjudanden inom koncernen. I erbjudandet till kund erbjuds skräddarsydda team från de olika bolagen som jobbar ihop med kundernas inhouse-team. På den norska marknaden har koncernen jobbat med bland annat Rikstv, Thon Hotels och Selvaag Bolig.

– Vi tycker att det är viktigt att tidigt få in erfarna entreprenörer i verksamheten. Ledare som har erfarenhet av att bygga verksamheter under lönsam tillväxt. Det har varit framgångsreceptet i Norge när vi byggt våra expertmiljöer och vi söker nu aktivt efter fler entreprenöriella personer i Sverige som ser våra planer som en stor möjlighet att få vara med och utveckla spetskompetenserbjudanden i nästa generations digitala tjänsteföretag, säger Novas styrelseordförande, Tor Malmo.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.