fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nova i Sverige växte med 177 procent: ”Siktar på att öka lönsamheten”

Publicerad: 13 mars 2023, 12:00

Novas Sverigechef Michael Jäderlind tillsammans med koncernchefen och grundaren Geir Allan Hove.

Efter ett starkt 2022 hoppas Nova consulting group att under 2023 omsätta närmare en miljard.

Ämnen i artikeln:

NyheterNova Consulting GroupBokslut

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


För drygt två år sedan etablerade sig den norska och digitalt inriktade byråkoncernen Nova consulting group i Sverige. Sedan dess har de växt rejält. När de nu presenterar siffror för 2022 står det klart att koncernen under året omsatte 630 miljoner kronor, en ökning med 35 procent, med en EBITDA-marginal på 11,4 procent. Räknar man med de förvärv som gjordes i inledningen av 2023 landar omsättningen på 810 miljoner kronor.

Tillväxten för de svenska byråerna blev än starkare, här gick de sex verksamheterna från en samlad omsättning från 65 till 180 miljoner kronor med en byråintäkt på 176. Rörelseresultatet i Sverige blev 9,3 miljoner kronor. På kundlistan i Sverige finns bolag som Cmore, SEB, Visma och Tetra Pak.

– Under 2023 är det fyra områden som vi kommer att fokusera på. Det handlar om att fortsätta bygga interna processer så att vi tillsammans inom byrågruppen blir ännu starkare. Ekonomiskt satsar vi ännu mer på att öka lönsamheten, att växa organiskt och att rekrytera nya talanger i Polen. Dessutom kanske det blir något förvärv inom något nytt område, säger Michael Jäderlind, vd för Nova consulting group i Sverige.

Innan året är slut hoppas koncernen nå en omsättning på 950 miljoner kronor. I januari aviserade de en expansion till Polen där de till årsskiftet siktar på att ha 50 anställda.

– Vi fokuserade mycket på Sverige under 2022 där vi lyckades etablera ett brett utbud av tjänster inom hela det digitala ekosystemet. Jag är imponerad över utvecklingen av de svenska byråerna och hur de tillsammans bygger gemensamma processer för att samarbeta i större projekt. Tillsammans med vår nya etableraring i Polen står vi mer än väl rustade för att expandera vidare under 2023, säger Geir Allan Hove, grundare och koncernchef för Nova Consulting Group.

Här hittar du information om fler av byråbranschens bokslut!

Nova Consulting Group i Sverige

Omsättning: 179,7 Mkr

Byråintäkt: 175,8 Mkr

Rörelseresultat EBIT: 9,3 Mkr

Vinst före skatt: 15,5 Mkr

Antalet anställda: 170 (vid årets utgång motsvarar 22% organisk växt)

Medeltal anställda: 153

 

I Sverige består Nova av Infunnel, Cloud Nine, Epinova, Pineberry, Singular Studios och Fyr Agency.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev