onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Novagruppen expanderar till Polen – vill anställa 50 innan årets slut

Publicerad: 31 januari 2023, 10:15

Michael Jäderlind och Lukasz Cieielsky.

Byrågruppen Nova expanderar till Polen för att kunna rekrytera spetskompetens, något som krävs i och med fler och större kunder.

Ämnen i artikeln:

ByråerNyheterNova Consulting Group

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Byrågruppen Nova tar steget in i Polen och startar en ny byrå. Den kommer ledas av Lukasz Cieielski, som tidigare var chef för Noa Ignite i Polen. Enligt ett pressmeddelande är målet att växa till mellan 40 och 50 nya anställda innan årets slut.

– Steget in i Polen är strategiskt viktigt för hela Nova-gruppen. Genom etableringen säkrar vi digital spetskompetens inom en rad olika bristområden. I Polen finns också många konsulter som har lång erfarenhet från arbete hos någon av alla de ledande internationella techbolag som har etablerat sig där. Genom satsningen i Polens hoppas vi få tillgång till ett brett kompetensutbud som vi saknar i Sverige just nu, säger Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige i ett pressmeddelande.

Behovet av kompetens kommer från att allt större kunder nu ansluter sig till Nova, vilket kräver digitala spetskompetenser för att kunna skala affären. 

– Skandinavien och skandinaviska företag har ett bra rykte i Polen. Vi gillar er arbetskultur och upplever den som mer human och jämställd och mindre hierarkisk i jämförelse med många internationella techföretag. Tack vare min erfarenhet från att ha arbetat i åtta år för Noa Ignite i Polen har jag stor förståelse för nordisk företagskultur samt goda kunskaper i att coacha och motivera medarbetare, säger Lukasz Ciesielski, som alltså blir landschef för Nova i Polen.

De som anställs i Polen kommer integreras i de norska och svenska byråernas arbetsgrupper och vara en del av verksamheten i Skandinavien. Gruppen har totalt över 600 anställda, varav omkring 170 i Sverige.

Förutom Nova Consulting Group, som är moderbolag, består gruppen av sex byråer i Sverige: Singular Studios, Pineberry, Cloud Nine, Fyr Agency, Infunnel, och Epinova. På kundlistan finns bland annat CMore, SEB, Visma och Tetra Pak.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev