söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ny strategi fick New Republic att öka i oroliga tider

Publicerad: 4 april 2023, 09:10

New Republic ökar enligt den senaste årsredovisningen. Cecilia Eklund, New Republic. Foto: Google streets / Pressbild

New Republic har visserligen tappat kunder inom offentlig verksamhet, men genom ett antal strategiska omtag har byrån fått uppdrag inom bland annat försvars- och säkerhetsfrågor gör att de ökat intäkterna.

Ämnen i artikeln:

NyheterAffärerNew RepublicBokslut

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Nyligen tittade Resumé närmare på byråer som minskat i offentlig sektor, där var New Republic en av byråerna. 2017 hade byrån tio offentliga kunder till ett affärsvärde på 11,2 miljoner kronor. 2021 är antalet kunder sju, och affärsvärdet 4,5 miljoner.

– Vi har inte uppfattningen att vi har minskat inom offentlig sektor, däremot har vi vuxit snabbare på andra områden, skriver hon i en mejlkommentar. Ett vägval som vi har gjort sedan länge är att bara delta i offentliga upphandlingar där kvalitet viktas tyngre än timpriser i urvalsprocessen och där rådgivning på hög strategisk nivå efterfråga, sa Cecilia Eklund, ansvarig för offentliga affärer i samband med den tidigare artikeln till Resumé.

Årsredovisningen som gäller räkenskapsåret 2022 visar att omsättningen ökar till 38,6 miljoner kronor (33,9 mkr). Det samma gäller byråintäkten som växte till 35,4 miljoner kronor (31,4 mkr) Lönsamheten sjunker något och landar på 7,6 miljoner kronor (8,9 mkr).

Läs mer här: Byråerna som rasat i offentliga affärer – så täcker de upp inkomsttappen 

Den förlorade inkomsten har byrån hämtat in genom kunder i andra sektorer, byrån har uppdrag i andra ”resilienta sektorer”, som energi, skog och utbildning. Något som årsredovisningen också visar.

Enligt årsredovisningen har New Republic rekryterat flera nya medarbetare och etablerat ett flertal nya långsiktiga samarbeten under verksamhetsåret. Geopolitisk oro, ränteoro och förväntat försvagad konjunktur har mötts upp med beredskap för åtgärder samt strategisk inriktning mot uppdrag inom sektorer med hög resiliens respektive uppdrag med koppling till försvars- och säkerhetsfrågor.

 

Nyckeltal 2022 (2021)

Omsättning: 38,6 mkr (33,9 mkr)

Rörelseresultat: 7,6 mkr (8,9 mkr)

Byråintäkt: 35,4 mkr ( 31,4 mkr)

Antal heltidsanställda: 19 (17)

Soliditet: 53 (60)

Utdelning: 0 mkr (9 mkr)

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev