Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nya Maxusbossen inleder rekryteringsoffensiv

Publicerad: 22 oktober 2013, 13:32

Robert Magnusson, vd Maxus

Foto: Pressbild

Robert Magnusson tillträder vd-posten på Maxus den 1 november. I ett tidigt skede ska han hitta nya medarbetare för att stärka mediebyråns digitala erbjudande.


Ämnen i artikeln:

Maxus

Resumé har tidigare i dag rapporterat om att Håkan Wallén lämnar vd-posten på mediebyrån Maxus. Robert Magnusson, tidigare vd på GroupM:s systerbyråer Mediacompany och Promedia har den sista tiden gått sida vid sida med sin företrädare för att sätta sig in i uppdraget.

– Vi har alltid varit ett företag som ligger i framkant i utvecklingen. Nu kommer vi att fokusera mer på konsumentanalys vilket har blivit ännu viktigare i det fragmenterade medielandskapet där konsumenternas beteenden förändras, säger Robert Magnusson till Resumé.

När kunderna efterfrågar starkare digitala plattformar kommer byrån än mer att inrikta sig på plattformsöverskridande lösningar. Maxus vill växla upp sin organisation genom rekryteringar.

– Vi söker efter nya medarbetare, främst med digital kompetens. Det blir mitt första uppdrag att förstärka den digitala avdelningen och växa. Det kommer av intresset från våra kunder.

Maxus har i dag 28 medarbetare i Sverige och vill profilera sig som en stark lokal byrå med det internationella nätverket som stöd.

Håkan Wallén blir kvar i Maxius styrelse när mediebyrån nu kommer att gå över till mer plattformsöverskridande lösningar. Något Robert Magnusson är glad över:

– Det känns väldigt tryggt att Håkan sitter kvar i styrelsen. Vi har pratat ihop oss innan han tillträdde och det kommer att fortsätta när jag tar byrån in i framtiden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Maxus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.