Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Onemotion gör rekordår: ”Vi ökar intäkterna med 50 procent”

Publicerad: 14 november 2022, 10:45

Tomasz Pieniazek, partner, grundare och creative director och Mats Mileblad, partner, CEO.

Den snabba omställningen till virtuella event har gett starkt utfall.

Ämnen i artikeln:

OnemotionNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


I ett pressmeddelande meddelar brand experience-byrån Onemotion att de stänger ytterligare ett rekordår i och med bokslutet för det brutna räkenskapsåret, som avslutades den 31 augusti. Onemotion IMC ökar omsättningen med 48 procent från 84,5 till 125 miljoner kronor. Koncernen som också innehåller produktionsbolaget Production Republic of Scandinavia och den virtuella mötesplattformen vVenues ökar med 51 procent från 111 miljoner kronor till 169 miljoner kronor.

Under året har Onemotion har också kreativt varit ett rekordår med sex utmärkelser i årets upplaga av Gyllene Hjulet och en andraplats i årets Content Awards för byråns reklamavdelning.

Det finansiella resultatet kan delvis tillskrivas den tidiga omställningen och utvecklingen av den virtuella mötesplattformen vVenues tidigt under pandemin, vilket gav förutsättningar att behålla såväl personal som kunder under hela pandemiperioden det gav också ett försprång när återhämtningen väl kom.

Ett antal uppdrag och ramavtal vunnits över året, däribland det förnyade uppdraget för Stockholms Stads externa och interna evenemang, som också utgör en bas inför en stundande konjunkturnedgång. En annan bidragande faktor som nämns i pressmeddelandet är att produktionsbolaget Production Republic of Scandinavia som arbetar med snickeri och fälttjänster inom eventproduktion, mässmontrar och butiksinredning har ökat sin omsättning med 81 procent under året, från 18 till 32 miljoner kronor. 

Totalt har över 25 personer rekryterats under året vilket gör att koncernen totalt har drygt 75 anställda. Onemotion har också infört ett incitamentssystem för personalen under året. Totalt har 1,5 miljoner betalats ut i bonus sedan systemet infördes i mars. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev