Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Pandemin ingen kris för Bellbird – redovisar rekordsiffror

Publicerad: 30 juni 2022, 08:16

Billbirds grundare Anders Kempe.

Kommunikationsbyrån Bellbird har redovisat starka siffror även under pandemin. Nu visar det senaste bokslutet att byrån går fortsatt rekordstarkt.


Ämnen i artikeln:

Anders KempeBellbirdBokslutNyheter

Pandemin har inte gett några vidare sura eftersmaker för Bellbird som redovisar rekordresultat. Byrån landar på 58,2 miljoner kronor i omsättning för 2021 med en byråintäkt på 55,3 miljoner. Det innebär en tillväxt på 18 miljoner kronor i jämförelse med 2020. Under samma period gick byrån från 20 till 26 anställda.

Grundaren är Anders Kempe, K:et i JKL (den svenska pr-byrå som i dag bär namnet Kekst CNC). Bland delägarna finns bland andra den tidigare vd:n för Swedbank Michael Wolf och Klarnas marknadsdirektör David Sandström.

Anders Kempe: ”Företagsledare måste våga riskera något i sin kommunikation” 

Byrån arbetar framför allt med att hjälpa kunder att få ett homogent varumärke och kommunikationen och marknadsföringen enhetlig. Internt kallar de det för varumärkesdrivande storytelling. 

Nyckeltal

Omsättning: 58,2 Mkr (40,5 Mkr)

Rörelseresultat: 8,7 Mkr (5,5 Mkr)

Byråintäkt: 55,3 Mkr

Rörelsemarginal: 15 procent (13,6 procent)

Antal anställda: 26 (20)

Soliditet: 29,5 (28,7)

 

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.