Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Pandemin slår mot Bindefelds pr-byrå: ”Har påverkats väsentligen negativt”

Publicerad: 22 februari 2021, 14:31

Foto: Janerik Henriksson/TT

Både omsättning och resultat sjunker för Micael Bindefelds självbetitlade pr- och eventbyrå under det brutna räkenskapsåret 2019/2020.

Ämnen i artikeln:

Micael Bindefeld

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Att coronapandemin drabbat den svenska kommunikationsbranschen hårt råder knappast tvivel om. Annonsörer och kunder har dragit i handbromsen i väntan på bättre tider, med sjunkande intäkter hos många byråer som resultat. 

Micael Bindefelds självbetitlade pr- och eventbyrå är inget undantag. Företaget har två intäktsben: det ena gäller konsultverksamhet inom PR och reklam, det andra sammankomster i PR-syfte. 

När bolaget nu lägger korten på bordet för det brutna räkenskapsåret 2019/2020 står det klart att både omsättning och resultat minskat. 

Omsättningen sjunker till 18,6 miljoner kronor, vilket är en minskning på 5,6 Mkr jämfört med föregående räkenskapsår. Företaget lyckas dock göra en, om än mindre, vinst på 3,9 Mkr. 

”Bolagets verksamhet har påverkats väsentligen negativt av utbrottet av Covid-19. Styrelsen har vidtagit omfattande åtgärder för att anpassa verksamheten och minska kostnadsmassan, vilket givit genomslag redan per sista juni 2020”, skriver företaget i årsredovisningen.

Under räkenskapsåret har även 4,3 Mkr plockats ut ur Micael Bindefeld AB, dock innan pandemin kom till Sverige på allvar. 

Medelantal anställda ligger liksom tidigare år kvar på 18 personer. 

Efter att bland annat ha genomfört kostnadsbesparingar hoppas pr-byrån på att vänta ut pandemin och därefter hitta tillbaka till sitt gamla tempo. 

”Verksamheten är på innevarande år fortsatt kraftigt påverkad av effekterna från Covid-19. Styrelsen bedömer dock att vidtagna åtgärder inklusive kostnadsbesparingar ger bolaget god möjlighet till att övervintra och att det därefter finns goda möjligheter till att återgå till ett mer normalt läge med högre omsättning och lönsamhet.”

Bolaget är ett till 100 % helägt dotterföretag till Micael Bindefeld Holding AB. 

Micael Bindefeld AB

Nettoomsättning: 18,6 Mkr (24,2)

Resultat efter finansiella poster: 3,9 Mkr (4,3)

Soliditet: 47% (58%)

Medelantal anställda: 18 (18)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev