söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Passion Lab gör rekordår

Publicerad: 20 juli 2023, 11:30

Niklas Turner Olovzon, vd och grunadre Passion Lab.

Passionlab fortsätter tillväxtresan och ökar sin omsättning till 54,8 miljoner kronor, från föregående års 43,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet landar på drygt sex miljoner och antalet anställda har ökat från 26 till 41 stycken.

Ämnen i artikeln:

Passion LabNiklas Turner OlovzonBokslutSponsringMarknadsföringReklam

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Passion Lab grundades 2001 av duon Daniel Hegborn och Niklas Turner Olovzon. De tio första åren var byrån en ren sponsringsbyrå. 2021 började man bredda utbudet och 2018 fick det nya erbjudandet en tydlig paketering då Passion Lab började kalla sig för ”Brand Emotion-byrå”.

Sedan dess har byrån haft en stark tillväxt och klassats som en av Sveriges snabbast växande byråer. Nyckelkunder för tillväxten har varit Kronfågel, Obos, Ica, Telia och Unibet. När de sistnämnda rodde hem sponsringsrättigheterna för Allsvenskan vann Passion Lab pitchen som reklambyrå.

Under 2022 har Passion Lab fått fortsatt och ökat förtroende hos bland andra ICA, Unibet, Kronfågel, SJ, Lyko och Expressen. Ny kunder är Ubisoft, Svenska Hockeyligan (SHL) samt Svenska Innebandyförbundet och Innebandy-vm 2024.

Omsättningen har ökat med 25 miljoner på tre år, 2019 hade bolaget en omsättning på 30 miljoner kronor.

I årsredovisningen skriver man:

”Det är tydligt att vår position, verksamhet och erbjudande som Brand Emotion-byrå ligger rätt i tiden. Att som varumärke väcka känslor och visa att man bryr sig om kund och samhälle, och delar både värderingar, frågor och utmaningar, är idag ett måste för att vara relevant och attraktiv. Att använda kraften i samhällsengagemang och samarbeten som tema, innehåll, plattform och kanal, för att med relevans nå, engagera och beröra målgrupper utifrån värderingar, upplevelser, intressen och engagemang, innebär möjligheter att skapa positiva effekter, värde och affärsnytta”.

I maj stod det klart att Passion Lab fortsatt får uppdrag som SJ:s sponsrings- och eventbyrå, ett uppdrag men haft de senaste fyra åren, med en årlig takvolym på sju miljoner kronor.

I år tog man hem flest guld i Gyllene Hjulet.

Bolaget gör en utdelning på knappt tre miljoner kronor.

Nyckeltal 2022 (2021)

Omsättning: 54,8 Mkr (43,8)
Rörelseresultat: 6,2 Mkr (6)
Antal anställda: 41 (26)
Soliditet: 22,4 procent (24)
Utdelning: 2,7 Mkr (0)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev