Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

People People People välkomnar 111 nya delägare

Publicerad: 20 oktober 2021, 06:58

Anders Ribba, vd för People People People.

Foto: CHRISTIAN GUSTAVSSON

Nätverket People People People gav alla medarbetare chansen att köpa in sig i bolaget, och 111 nappade. ”Jag tror att det i slutändan kokar ner till vilken typ av organisation du vill ha, en tjänstemannadriven eller entreprenörsdriven,” säger Anders Ribba.


Ämnen i artikeln:

People People PeopleAnders RibbaByrånätverk

Perfect Fools har gjort det, NoA har gjort det. Nu har även byrånätverket People People People öppnat för att låta medarbetare köpa in sig i bolaget, och över 100 nappade på det. Enligt ett pressmeddelande skapade man tre olika modeller av ägande, för att möjliggöra så många köp som möjligt. 

Nu äger alltså nästan hälften av alla anställda på nätverket en del av kakan.

– Alla byråer är representerade bland de nya ägarna och vi är i och med detta det mest entreprenörsdrivna nätverket. De som jobbar här tror uppenbarligen väldigt mycket på det vi skapar tillsammans och vill vara med på resan. Otroligt kul!, kommenterar Anders Ribba, vd för PPP. 

LÄS OCKSÅ: NoA har 160 aktiva delägare – ser inget tak: ”De bästa personerna ska in som partners” 

– När vi köpte loss People People People-koncernen från Bonnier sa vi att vi ska vara Nordens största medarbetarägda byrånätverk. Nu har vi verkligen tagit ett till stort steg på den resan, fortsätter han.

Enligt Anders Ribba är det ett mål att alla som vill vara delägare ska kunna bli det, och det har diskuterats i branschen huruvida det är rätt sätt att driva byrå. 

– Jag tror att det i slutändan kokar ner till vilken typ av organisation du vill ha, en tjänstemannadriven eller entreprenörsdriven. För oss är svaret enkelt.

LÄS MER: Perfect Fools partnergrupp växer – mer än hälften av medarbetarna blir delägare 

Vad gör det för skillnad att ägas av medarbetare, och vilken roll tar de nya delägarna?
– Jag tror att detta handlar om det finns ett starkt engagemang och känslor för sin arbetsplats och att då vilja vara med på resan framåt än mer konkret. Rollen i sig förändras ju inte - men att ges möjlighet att som individ investera i det arbete man gör ihop med sina kollegor tror jag kan betyda mycket.

Gör det er till en attraktivare arbetsgivare?
– Det verkar så. Vi har fått väldigt fin respons på detta från många i bolaget och även i branschen som har hört talas om det.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.