Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

PR-byrån delar ut vinsten till anställda

Publicerad: 9 juli 2020, 06:58

Robert Svensson är vd på Lennox PR, som han har grundat ihop med Elin Ahldén.

Foto: Press

Med start i år börjar Lennox PR med att dela ut 40 procent av vinsten till sina anställda.


Ämnen i artikeln:

Lennox PR

Lennox PR grundades 2015 och har bland annat Coop Butiker och Stormarknader och Järnia bland sina kunder. 

Nu beslutar de, inspirerade av PR-byrån Westander, att från och med i år fördela 40 procent av rörelseresultatet bland sina anställda. Summan per anställd kommer att baseras på andelen arbetad tid. 

– Det är ett faktum att vår bransch dras med både svag lönsamhet och osunda arbetsvillkor, och självklart driver det ena det andra. Det har inte minst visat sig den här våren, säger Elin Ahldén, grundare Lennox PR, i ett pressmeddelande. 

Med initiativet hoppas Lennox PR på att premiera samarbete och ett gemensamt ansvar för företagets lönsamhet och affär. PR-byrån har sedan tidigare övergett generell tidrapportering och beläggningsgrad som nyckeltal, eftersom man menar att det är irrelevant.  

– Min ambition är att driva en framgångsrik, lönsam och hållbar byrå, och det är en utmaning i sig i den här branschen. Beläggningsgrad stödjer mig varken som resultatansvarig eller personalansvarig. Jag vill påstå att det är ett daterat nyckeltal som helt saknar relevans på en modern byrå. Det finns hur mycket forskning som helst kring faran i att fokusera på resursoptimering snarare än på effektiva processer. Våra kunder har mer att vinna på att vi samarbetar effektivt än på att enskilda konsulter konkurrerar om timmarna på uppdraget, säger Lennox grundare och vd, Robert Svensson.

Under fjolåret omsatte Lennox PR 7,7 miljoner kronor, och gjorde en vinst på 700 000 kronor. De hade de ett medelantal anställda om fem personer. Målet är att vinstdelningsprogrammet ska ge 100 000 kronor årligen per heltidsarbetande anställd inklusive avsättning till eventuell tjänstepension.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lennox PR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.