Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Pr-byrån släpper analysverktyg riktat mot resebranschen

Publicerad: 9 november 2020, 09:05

Tuffa tider får pr-byrån Related, som riktat in sig på besöksnäringen, att affärsutveckla.


Related är en svensk-dansk pr-byrå med inriktning mot resebranschen. Branschen har, av uppenbara skäl, haft det senaste halvåret haft det tufft varför byrån nu väljer att satsa på ett nytt erbjudande. I det nya verktyget och dotterbolaget Travellyze har de samlat sitt analyskoncept och sina tjänser för att resebranschen ska kunna analysera potentiella besökares beteenden och preferenser. Hittills har de lyckats sälja det nya verktyget till nio marknader och nu är förhoppningen att tillväxten ska fortsätta.

– I Travellyze-verktyget kan du till exempel få svar på hur resenärerna hittar inspiration till sina resor, hur de helst bokar, vilken transport och boendeform som de föredrar, vad som är viktigast för dem när de väljer resmål, hur stor semesterbudget de har och vilka destinationer de gärna vill besöka. Vi kan dels hämta data för att få en allmän översikt över en marknad, dels segmentera utifrån geografi, åldersgrupp, civilstånd, utbildningsnivå och/eller inkomst, säger Henrik Koch, vd på Related.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.