onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Primechefen lämnar – blir ny vd på Narva

Publicerad: 17 maj 2021, 09:38

Fr.v: Johannes Zetterlund, vice vd, Frida Dahlgren, vd samt Ahead Groups vd Anders Rask.

Foto: Fredrik Persson

Aller-ägda Narva hittar sin nya vd hos största konkurrenten Prime. Samtidigt lovar Ahead Groups vd Anders Rask en satsning i Sverige.

Ämnen i artikeln:

NarvaAhead GroupPrime

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Frida Dahlgren lämnar Prime och rollen som head of corporate communications för att ta över vd-stolen på konkurrenten Narva. Tillsammans med nya vice vd:n Johannes Zetterlund efterträder de därmed Narva-grundarna Johan Molander och Daniel Bergsten. Grundarna kommer dock finnas kvar som minoritetsägare.

Frida Dahlgren har jobbat på Prime i tio år och innan tiden som chef över corporate communications-avdelningen har hon både jobbat som byråchef och key account manager samt suttit i byråns ledningsgrupp. Kundfokuset har legat på offentlig sektor och sjukvård. Hon är den senaste i raden av högt uppsatta medarbetare som de senaste två åren valt att lämna Prime. 

Prime och Narva är stora konkurrenter och Frida Dahlgren säger att hon under flera års tid följt Narva på avstånd.

– Det känns som ett spännande kliv och en spännande roll på en ledande byrå. Sedan vi hörde för första gången har jag haft väldigt bra dialog med både Anders (Rask, styrelseordförande och vd i Ahead Group reds. anm) och andra ledande personer på Narva, berättar hon för Resumé.

Narva har i många års tid levererat starka bokslut med stabil tillväxt och en vinstmarginal kring tio procent. Det affärsområde som växt allra mest är hållbarhet. Under 2020 omsatte byrån cirka 100 miljoner kronor med ett resultat på 11 miljoner kronor. Bland de största kunderna finns Unilever, Schneider Electric, Securitas, Saab, Bayer och SAS.

Frida Dahlgren säger att hon inte rekryterats med någon grandios plan och projekt att sjösätta, utan att det inledningsvis handlar om att förvalta det byrån byggt upp. 

– Det sker en omallokering av pengar från kommunikation till hållbarhet och hållbarhetskommunikation. Det är en trend vi ser i hela samhället och det vore dumt att inte följa med i den strömmen.

Johannes Zetterlund har tidigare lett hållbarhetsarbetet på Narva, ett affärområde som nu ser ut att bli ytterligare prioriterat. 

Vad tar du med dig från Prime?

– På Prime har jag fått bevittna och vara del av den kultur som präglas av ett jävlaranamma och viljan att vara bäst. Jag har själv jobbat mycket med förändringskommunikation och employer branding och precis som med hållbarhetsområdet tror jag det är något som bara kommer att växa, där finns det absolut möjlighet att utvecklas.

Framåt tror hon att en avgörande del i byråns framgångar handlar om vilka medarbetare man lyckas locka.

– Man söker sig till konsultlivet för att få en mix i arbetslivet och för att locka de riktigt stora talangerna tror jag det handlar om att få in spännande uppdrag. 

Anders Rask, vd på Ahead Group, säger att Frida Dahlgrens breda erfarenhet var avgörande i rekryteringen.

– Narva är en bred byrå som måste hålla en spets inom flera olika områden. Där kan Frida med sin rutin och sin klokskap bidra med mycket.

Framför sig ser han att Narva tar ytterligare kliv inom Norden. Byrån har i dagsläget enbart kontor i Sverige även om de jobbar med flera nordiska konton. Han utesluter inte att byrån inom kort kommer att öppna upp kontor i fler av de nordiska länderna. Tanken är att på sätt kunna konkurrera om fler nordiska uppdrag.

Han beskriver läget som att byrågruppen, som ägs av Aller Media, fortfarande är under uppbyggnad. I dagsläget består Ahead i Sverige enbart av Narva, OTW och Make Your Mark men Anders Rask säger att det inom kort kan bli aktuellt både med förvärv och att byrån öppnar upp kontor för byråvarumärken som finns etablerade på annat håll inom Ahead-gruppen. 

– Ahead Group går för tillväxt och där är Narva en viktig pusselbit både i Sverige och i Norden.

Johan Dyrendahl blir ny chef för erbjudandet corporate reputation på Prime Weber Shandwick efter Frida Dahlgren. Han ingår i byråns ledningsgrupp och i det globala corporate-erbjudandet i Weber Shandwick-nätverket.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev