Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Profilen lämnar Prime – startar eget inom kriskommunikation

Publicerad: 31 maj 2021, 11:44

Foto: Fredrik Wennerlund

Efter sommaren drar Hampus Knutsson i gång sin egen verksamhet. ”Dags att pröva mina vingar på riktigt”, säger han. Vem som ersätter honom på Prime är redan spikat.


Ämnen i artikeln:

Hampus KnutssonPrime

Som chef för Primes kriskommunikations-avdelning är Hampus Knutsson en av landets mest profilerade krishanterare. Nu väljer han att lämna byrån för att starta en egen verksamhet inom området. 

– Att starta eget har varit en dröm länge och efter så många år i kommunikationsbranschen känner jag att det är dags att pröva mina vingar på riktigt. Nu har jag erfarenheten, nätverket och kunskapen att ta klivet att starta eget. Det känns både spännande och roligt att bli egenföretagare och jag vill fortsätta utvecklas i en ny form i en fri roll under egen regi, säger Hampus Knutsson i ett pressmeddelande.

Tidigare i karriären har Hampus Knutsson varit bland annat presschef för McDonald's, kommunikationschef på Stampen samt kommunikationschef för Moderaterna i valrörelsen 2018. Under Hampus Knutssons tid som kommunikationschef på Stampen gick mediekoncernen igenom en rekonstruktion samt var i mediernas blickfång och i samband med valrörelsen 2018 pressades Moderaterna konstant kring hur de ställde sig till samarbete med Sverigedemokraterna. Han förekommer ofta i medierna, både i Resumé och i riksmedier, som expert på kriskommunikation. 

LÄS MER: Från en kris till en annan – han byter Stampen mot Moderaterna (2017)

Den nya byrån drar i gång efter sommaren och vid behov kommer han stötta både sin tidigare arbetsgivare och dess uppdragsgivare. 

– Jag kommer att fortsätta fokusera på att hjälpa organisationer och personer inför och under extraordinära situationer, då mycket information ska ut på ett begripligt sätt till många på kort tid. För mig har kris blivit vardag så förhoppningsvis kan jag bidra till att undvika och underlätta svåra situationer. Dessutom blir det mycket andra pressfrågor, krisplaner, krisövningar, utbildningar, medieträningar och föreläsningar om pressarbete och kriskommunikation bakom rubrikerna hoppas jag, säger Hampus Knutsson. 

På Prime kliver Håkan Ström in som ny krischef. Primes erbjudande inom kriskommunikation är ett av byråns största. Håkan Ström har jobbat på byrån sedan 2006 och under många år varit del av kristeamet. Vid sidan av tiden på Prime har Håkan Ström tidigare varit presschef på Telia. Utöver Håkan Ström består teamet av Fredrik Julihn, Erik Gruvfors och Charlie Stjernberg

– Håkan Ström är en av våra mest erfarna konsulter och har under mer än tio års tid arbetat med krisuppdrag för många kunder. Därför är han rätt person att axla ansvaret för vårt kriserbjudande. På Prime hanterar vi över 100 kriser om året och vi vet av erfarenhet att många krisuppdrag omvandlas till långvariga kundrelationer. Därför är rollen som chef för kriserbjudandet viktigt för Prime, säger Therese Bohlin, vd på Prime i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så ska Stampen-chefen hjälpa Moderaterna att vinna valet (2017) 

Hampus Knutsson har jobbat på Prime i två sejourer. Dels mellan 2007 och 2015 och dels mellan 2018 och 2021. Under båda perioderna har fokuset legat på kriskommunikation och pressfrågor. 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Hampus KnutssonPrime

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.