Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

QNTM investerar i martechbolag – vill växa globalt

Publicerad: 9 februari 2021, 10:17

Eivind Roald är vd på nystartade QNTM. Han var tidigare vice vd på SAS och före detta styrelseordförande i The North Alliance.

Foto: Press

Svenska Seenthis hjälper kunder i över 30 länder med annonser på nätet. Nu tar bolaget in en okänd summa från QNTM Group, som ska hjälpa till att skynda på tillväxten globalt.


Ämnen i artikeln:

AltorArc

Svenska Martech-bolaget Seenthis grundades 2013 och har under åren arbetat med kunder som Klarna, Barilla, Wall Street Journal och SEB. Företaget tillhandahåller en teknik som gör bannerannonsering mer effektiv och i längden billigare. 

Verksamheten styrs redan från flera kontor i bland annat Stockholm, Singapore och New York. Nu är planen att skala upp den globala verksamheten. 

Till sin hjälp tar de nu in en investering av Altors nystartade portföljbolag QNTM Group. De har enligt egen utsago målet att skapa Europas största ekosystem av digitala företag inom digital strategi, försäljning och programvara för marknadsföring. 

– Seenthis grundades med ambitionen att skapa ett globalt företag. Idag används tekniken i över 30 länder och av över 800 varumärken, och vi är redo att skala upp verksamheten. Vi är glada över att ha QNTM som ny strategisk ägare för att hjälpa oss att driva vår tillväxt globalt, säger Jesper Benon, styrelseordförande och medgrundare av Seenthis, i ett pressmeddelande. 

Summan på investeringen är inte känd. 

– Vi ser starka synergier mellan Seenthis och andra bolag i QNTM Groups portfölj, och med Seenthis som en del av ekosystemet kommer varje bolag att stärka sitt erbjudande gentemot kunderna, säger Eivind Roald, vd QNTM.

Han har tidigare sagt att han inspirerats av sir Martin Sorrells S4 Capital, och att bolagen inom QNTM ska vara en ”one-stop-shop” för kommersiella chefer och CMO:s som ska implementera en kommersiell strategi. 

Läs mer: Altor miljardsatsar – lanserar digitaljätte med sikte på börsen 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

AltorArc

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.