Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Real Agency Group byter namn till People People People

Publicerad: 10 november 2020, 09:28

Från vänster Anders Ribba, grundare Spoon, Frida Sellberg, CFO Real Agency Group, Christian Albinsson, grundare Oh My, Melker Forssén, grundare Spoon och Niclas Wikström, grundare av Oh My.

Foto: Christian Gustavsson 

För två månader sedan köpte byrågrundarna inom Real Agency Group tillbaka byrågruppen från Bonnier. Nu byter gruppen namn till People People People.


Ämnen i artikeln:

Real Agency GroupPeople People People

Kort efter att byrågruppen Real Agency Groups 17 byrågrundare köpt ut storägaren Bonnier väljer de att byta namn till People People People. Byrågruppen består av Oh My, Spoon, Trickle, KIT och The domain was taken.

LÄS MER: Grundarna köper tillbaka byrågruppen från Bonnier: ”Den bästa lösningen”

– All framgång i vår bransch handlar i slutändan om relationer mellan människor. Vår ambition är att skapa Nordens mest attraktiva medarbetarägda byrånätverk för uppdragsgivare och medarbetare. Då kändes det nya namnet väldigt logiskt, säger Anders Ribba, koncernchef för People People People. 

I ett pressmeddelande skriver bolaget att namnbytet markerar en nystart och att tanken bakom namnet är att bolaget strävar efter att vara medarbetardrivet. Värt att notera är att det så sent som för två år sedan fanns en industridesignbyrå vid namn People People, byrån köptes dock upp av Doberman.

– Det blir en ny kraft när många individer är med och delar på risk och framgång. Det är väldigt spännande att vara entreprenör igen och redan i år kommer vi att lansera avknoppningar som blir nya bolag inom People People People. Vi upplever också att det verkligen har tagit fart på marknaden igen, säger Anders Ribba.

Förra året omsatte bolagen inom People People People 361 miljoner kronor med ett EBIT-resultat på 20 miljoner kronor.

Köpeskillingen för RAG är fortfarande okänd men köpare var 17 av de olika byråernas grundare, alla med ungefär lika stora aktieposter. Anledningen att Bonnier, som ägde gruppen via Bonnier Ventures, ville sälja var att de inte kände att bolaget passade in i deras portfölj.

Ägare/People People People

Niclas Wikström, grundare Oh My 

Christian Albinsson, grundare Oh My 

Anders Ribba, grundare Spoon 

Melker Forssén, grundare Spoon 

Frida Sellberg, CFO Real Agency Group 

Frida Ågren,Oh My 

Sara Thun Arodén, Oh My 

Marte Ramborg, Spoon Oslo 

Siv Tone Solfjeld, Oslo 

Maria Biesterfelt, Spoon Stockholm 

Aisha Furuberg, Oh My Oslo 

Markus Tiburzi, Oh My 

Johan Andersson, Spoon Sverige 

Ludvig Olsson, Trickle 

Eric Lundekrans, Trickle Göteborg 

Patrik Lythell, The Domain Was Taken 

Filip Dalhamn, The Domain Was Taken 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.