torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Redgerts byråbygge dubblar omsättningen för fjärde gången på fem år – spränger 100-miljonersvallen

Publicerad: 28 november 2022, 12:30

USA-lansering, inkubatorsprogram och fortsatt tillväxt står för dörren för Redgert Group.

Ämnen i artikeln:

Daniel RedgertRedgert CommsNyheter

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Redgert Comms grundades som en pr-byrå i Sverige 2017 men har på fem år utvecklats till en mångfacetterad konsultverksamhet med kontor i Stockholm, Helsingfors, London och Berlin. Bolagets erbjudande består i dag annat av pr, influencer marketing, investor relations, performance marketing samt produktion av bland annat events, reklamkampanjer och underhållningsformat.

De lokala dotterbolagen till Redgert Comms ligger i dagsläget under det nybildade holdingbolaget Redgert Group där grundaren Daniel Redgert fungerar som vd. Varje marknad representeras i sin tur av ett lokalt dotterbolag med egen landschef och organisation, med uppbackning av gruppens gedigna infrastruktur.

Det brutna räkenskapsåret 2021/2022 avslutades den 31 augusti 2022. I ett pressmeddelande kommunicerar bolaget utvecklingen för 2021. Då holdingbolaget är nybildat upprättas ingen koncernredovisning detta år.

Den extern nettoomsättning för de lokala dotterbolagen ska enligt pressmeddelandet uppgå till 108 miljoner kronor. Detta innebär att gruppen uppvisade en tillväxt omkring 100 procent för femte året i rad, med undantag för pandemiåret 2020 då tillväxten stannade på 70 procent. Resultat före kreditförluster och skatt för gruppen uppgick till 9,3 miljoner kronor, vilket ger en vinstmarginal på 8,6 procent. Enligt Redgert Comms uppgick kreditförlusterna för ett fåtal kunder till 900 000 kronor, där konkursen i Indiska står för merparten av kostnaden.

– Vi har hittat en modell som låter oss växa kostnadseffektivt, lustfyllt och snabbt på nya marknader och affärsområden. Vi jobbar på en global arena, men vi säkrar kunskap lokalt.”, säger Daniel Redgert, grundare och vd Redgert Group.

Gruppen har även gjort en del investeringar under året, bland annat i playtech-bolaget Boxbollen.

I dag består Redgert Group av cirka 60 medarbetare och för det nya räkenskapsåret planerar gruppen att lägga stort fokus på dess befintliga marknader Norden, DACH (Tyskland, Österrike och Schweiz) samy Storbritannien.

Dessutom kommer gruppen fokusera på att lansera i USA och sätta upp kontor på plats där. I pressmedellandet skriver Daniel Redgert att byrån planerar att öppna ytterligare två kontor samt införa ett inkubatorsprogram där kolleger kan starta om att få starta företag under 2022.

– Vi backar med kapital, vår infrastruktur och mentorskap. Detta för att främja en entreprenöriell företagskultur och en fortsatt stark position som arbetsgivare. Utöver det har vi ett vinstdelningsprogram som samtliga medarbetare som var med från räkenskapsårets start fick ta del av, kommenterar Daniel Redgert.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev