Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Reklambyrån bakom SAS-kampanjen bombhotat – kontoret spärrades av

Publicerad: 13 februari 2020, 09:01

Enligt uppgifter till Ekstrabladet har reklambyrån &Co bombhotats. Under eftermiddagen kunde dock polisen avskriva hoten.


I tisdags hade SAS premiär för sin senaste kampanj ”What is truly Scandinavian?”. I filmen ville SAS utmana vad som är äkta skandinaviskt och visa på att resa är de kulturella erfarenheter vi tar med oss hem igen. Det illustrerades genom att lyfta fram det faktum att flera av de saker vi tror är genuint skandinaviska har sitt ursprung på annat håll.

Filmen fick snabbt kritik för vad kritiker menade var ett nedvärderande av skandinavisk kultur. Många spred även länkar med uppmaningar om att höra av sig till SAS och berätta om sitt missnöje. Uppgifter om individerna bakom reklamfilmen har spridits i sociala medier. Bland kritikerna finns bland andra Sverigedemokratiska partisekreteraren Richard Jomshof som lovade att bojkotta flygbolaget. 

SAS valde inledningsvis att plocka ned filmerna men laddade under gårdagskvällen upp filmen igen. Bolaget berättade även att de misstänkte att kritiken mot reklamfilmen var orkestrerad.

Nu rapporterar danska Ekstrabladet att byrån bakom filmen, NoA-byrån &Co, har fått motta bombhot och att byrån just nu är avspärrad. Polis och bombhundar är på plats i området.

– En firma har mottagit ett hot. Vad det närmare handlar om kan jag inte gå in på, säger Henrik Brix, vakthavande vid polisen i Köpenhamn, till Ekstrabladet.

Uppdatering: Under eftermiddagen sökte polishundar igenom huset där &Co har sitt kontor utan resultat. Polisen har nu avskrivit hotet och medarbetarna har fått återvända till sin arbetsplats.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.