Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Reklambyrån hjälpte fotbollsklubben Örebro SK att starta telefonlinje för äldre

Publicerad: 2 april 2020, 13:04

Nordin Gerzic och

Örebro SK är av tradition en klubb som driver en rad olika sociala projekt. I veckan startades ÖSK-linjen som riktar sig till personer över 70 år i behov av att ha någon att prata med. Klubben samarbetar med Ord & Bild i Karlstad.


Ämnen i artikeln:

CoronavirusetOrd&Bild

Att många äldre i samhället upplever en stor ensamhet är inget nytt problem, men det nya coronaviruset och isolering som den innebär, får känslan av ensamhet att öka hos många.

–I dessa tider är det viktigt att vi går samman och hjälps åt. Det är så många som är utsatta av allt det som händer just nu. Vi har den senaste veckan jobbat intensivt med en rad åtgärder för att hantera klubbens situation, men lika intensivt med att titta på vad vi kan göra för de som finns runt omkring oss. En av insatserna vi gör är ÖSK-linjen, och det känns fint att såväl spelare, tränare och kontorspersonal vill vara med och bemanna linjen, säger Simon Åström, VD, Örebro SK Fotboll.

Först ut att bemanna ÖSK-linjen var klubbens manager Axel Kjäll och lagkapten Nordin Gerzic. De fick två intensiva timmar i luren i tisdags. De första dagarna har intresset för linjen varit mycket stort. De som svarar på ÖSK-linjen är inte experter på sjukvård och viruset, men de prata om allt som hör livet till, så även om fotboll och ÖSK.

–Vi har ett nära samarbete med gänget på Örebro SK och är glada att kunna vara med på ett hörn och hjälpa till med både stort och smått. ÖSK-linjen kommer att utvärderas löpande men målet är att det ska vara en långsiktig satsning. Idrotten är en samhällsbyggare vilket man behöver visa på i både med- och motgång, säger Peter Jansson Ling, projektledare och vd på Ord & Bild reklambyrå i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetOrd&Bild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.