onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Rekordår för Bsmart – över 30 miljoner i omsättning

Publicerad: 15 oktober 2020, 11:50

Akram Janzi och Tomas Lestrup, vd och grundare på Bsmart.

Produktionsbolaget Bsmart har breddat erbjudandet de senaste åren. Den senaste årsredovisningen som sträcker sig fram till april i år visar all-time high, både vad gäller omsättning och rörelseresultat.

Ämnen i artikeln:

ProduktionsbyråerProduktionsbolagBsmart

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Bsmart, som i dag kan kategoriseras som ett fullservice-produktionsbolag har dubblat de senaste fem åren personalstyrkan och omsättningen. Det senaste året har bolaget lanserat et nytt erbjudande där man bemannar kunderna med ett tiotal personer inom foto, retusch och 3D-produktion.

Och satsningen på en större affär hos de befintliga uppdragsgivarna har gett effekt. Den färska årsredovisningen som sträcker sig över coronautbrottet i våras (maj 2019 - april 2020) visar ett rekordår för Bsmart med en omsättning på drygt 30 msek (27,6 mkr). Vinsten (EBIT) blev 4,6 mkr (4,2).

– Covid19 har inte påverkat oss så illa under räkenskapsåret och efter cirka sex månader är omsättningen för innevarande år glädjande nog i paritet med föregående år. Det har varit kämpigt men vi har jobbat hårt och fått in nya kunder, både nya byråer och via inhouse/bemanning, säger bolagets vd Akram Janzi till Resumé. 

Vilken är den huvudsakliga förändringen för er under corona?
Färre ”traditionella” uppdrag från de större annonsörerna men fler mindre varumärken som ser en öppning och väljer att satsa som uppstickare. I år har även film och bild för e-handel fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Vad ligger bakom tillväxten under perioden?
– Det som växt stadigt senaste åren är filmproduktioner och fortsätter växa. Dessutom har e-handelns framfart också inneburit utökat förtroende med nuvarande kunder och nya uppdrag.

Vad är visionen framåt?
– Visionen framåt är att fortsätta satsa på att vara bäst på det vi gör och göra det ingen annan klarar av. Vi tror att kvalitét är viktigare nu än någonsin för att sticka ut och där vill vi vara kompromisslösa. 

Bland Bsmarts kunder de senaste året märks Klarna, Burger King, Mojang, Cuba Cola, Björnborg, Candy King och CircleK.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev